لیست برندگان نهایی مسابقه دانشجویی و جوانان ۲۰۲۵ سازمان عکاسی جهانی سونی اعلام شد. البته عکاس سال این مسابقه در آوریل ۲۰۲۵ مشخص خواهد شد. در این مسابقه عکاسان همگی کمتر از ۱۹ سال سن داشتند و عکسهای آنها موضوعات مختلفی را شامل میشوند.
براساس اعلام سازمان عکاسی جهانی سونی، ۱۰ عکاس برتر مسابقه دانشجویی امسال مشخص شدند. این عکاسان از کشورهای مختلف عکسهای خود را به این جشنواره فرستادهاند و داوران براساس مجموعه تصاویرشان، آنها را برگزیدند. هر مجموعه عکس نیز شامل ۵ تا ۱۰ تصویر میشود؛ این تصاویر شاید در نگاه اول ساده به نظر برسند اما آنچه آنها را حائز اهمیت میکند، داستانی است که روایت میکنند.
برندگان مسابقه عکاسی جهانی سونی ۲۰۲۵
مجموعه تصاویر پایین با نام «آشوب» را «هونوراتا کورناکا» گرفته است؛ مادربزرگ کورناکا در طی جنگ جهانی دوم دختری کوچک بود که هیچچیزی نداشت، به همین دلیل اکنون او هر چیزی را که در اطرافش است، چه یک شی باشد چه یک موجود زنده را گرامی میدارد. بااینحال خانه او حالا چنین منظره شلوغ و آشوبناکی به خود گرفته است:
نام تصاویر پایین «جایی که جادهها تقسیم میشوند» است؛ این تصاویر مهاجرت روستانشینان چین به شهرها را نشان میدهد:
«پیتر استوگارد ماونسباخ» در تصاویر پایین به درمان ناباروری در دانمارک پرداخته است. از هر ۸ کودک در دانمارک یک کودک از طریق درمانهای ناباروری متولد میشود. کارشناسان هشدار میدهند که مسائل مربوط به کمجمعیتی خیلی زودتر از تغییرات آبوهوایی بر این کشور تأثیرات منفی خواهد گذاشت.
تصاویر «ماسه و آهن» یک خط راهآهن طولانی در صحرای بزرگ آفریقا را نشان میدهند. این راهآهن در دهه ۱۹۶۰ ساخته شد، زمانی که ذخایر غنی سنگ آهن در شمال موریتانی کشف شد. امروزه، افرادی که این مسیر ۷۰۴ کیلومتری را طی میکنند، از پنجره واگنشان شاهد یکی از نامساعدترین مکانهای جهان هستند.
تصاویر«تولد دوباره: آیین غسل تعمید» ما را به آفریقای جنوبی در میان مردم خوسایی میبرد. «نیی اوساندار» (Niyi Osundare)، شاعر و نمایشنامهنویس نیجریهای در شعری به نام «چه میشد اگر آب خدا بود»، غسل تعمید را به سفری تشبیه میکند که باعث تولد دوباره میشود. تصاویر پایین نگاهی میاندازد به این سفر مذهبی:
مجموعه «نارنجی طرح جدید است» مراحل اولیه یک پروژه تأسیس خط شهری راهآهن را نشان میدهد. هدف این تصاویر تأکید بر اهمیت کارگران ساختمانی است که اغلب مورد توجه قرار نمیگیرند:
تصاویر پایین «اولگا» نام دارند و روایتگر قصه مادربزرگهای عکاس، اولگا و پاچا است که در اوکراین به دنیا آمدند. در سال ۱۹۴۲ آنها به عنوان «کارگران شرق» برای انجام کار اجباری به آلمان تبعید شدند. پس از جنگ، آنها وارد فرانسه شدند تا زندگی تازهای را آغاز کنند. اولگا در پایان زندگی خود خاطرات خود را نوشت که به دلایل نامعلومی توسط پسرش سوزانده شد. هدف عکاس حالا کشف این داستان فراموششده است:
تصاویری که در ادامه میآید، برگزیدگان بخش جوانان مسابقه عکاسی جهانی سونی ۲۰۲۵ است که بهصورت تکی هستند:
منبع: https://digiato.com/interdisciplinary/2025-sony-world-photography-awards