مدیر عامل شرکت آسیاتک در رویدادی که برای «تبیین پروژه ملی فیبر نوری» برگزار شد، از برنامه این شرکت برای ارائه اینترنت فیبر نوری به چهار میلیون خانوار تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد.
این رویداد روز شنبه ۱۸ آذر ماه با حضور معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و مدیران شرکتهای مجری پروژه فیبرنوری در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد. در این نشست، «محمد علی یوسفیزاده»، مدیر عامل شرکت آسیاتک؛«محمد حسن شانهساززاده»، رئیس هیأت مدیره شرکت شاتل؛ «صابر فیضی»، مدیرعامل فناپ تلکام و «علیرضا صیدی»، مدیرعامل شرکت مبیننت حضور داشتند.
در ابتدای رویداد،«مهدی روحانی نژاد»، معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضمن اشاره به تفاوت آماری استفاده کاربران از اینترنت در ایران گفت: «در ایران برخلاف روند جهانی که ارتباطات اینترنتی بر پایه اینترنت ثابت است، عمده ترافیک مبتنی بر ارتباطات سیار است و همین موضوع باعث بروز چالشهایی در زمینه ارائه خدمات باکیفیت اینترنت به کاربران شده است.»
او در ادامه به منظور ارائه راهحل برای این مشکل گفت: « در ابتدای دولت سیزدهم هدفگذاری جدیدی صورت گرفت تا در پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۸۰ درصد خانوارها یعنی ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش اینترنت پرسرعت فیبر نوری قرار بگیرند. برای اجرای این پروژه ۱۰ اپراتور در نظر گرفته شدند تا با تقسیم شهرها و استانهای کشور، هر کدام در یک منطقه جغرافیایی به توسعه پروژه کمک کنند».
محمد علی یوسفیزاده، مدیر عامل شرکت آسیاتک درباره فعالیتهای این شرکت در پروژه ملی فیبر نوری گفت: «در ابتدای سال ۱۴۰۱ آسیاتک به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد و به بازار بورس راه پیدا کرد، پس از آن پروژه فیبر نوری همزمان با روز جهانی ارتباطات از طرف وزارت ارتباطات به شرکت ابلاغ شد. بر این اساس اولین عملیات اجرایی پروژه فیبر نوری آسیاتک در مهر ماه سال ۱۴۰۱ در شهر چالوس استان مازندران شروع شد. با اینکه تعهد ما طبق پروانه صادر شده حدود یک میلیون و پانصد هزار خانوار است اما برآورد ما این است که میتوانیم تا پایان سال ۱۴۰۴ امکان دسترسی به فیبر نوری را برای چهار میلیون خانوار فراهم کنیم».
مدیرعامل آسیاتک با اشاره به روندهای جهانی نفوذ اینترنت فیبرنوری در جهان ادامه داد : «طبق آمارهای اعلام شده تعداد مشترکان اینترنت فیبر نوری در جهان به ۸۴۰ میلیون نفر میرسد که حدود ۶۰ درصد از کل کاربران اینترنت ثابت را تشکیل میدهد، همچنین اندازه این بازار نیز در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۷ میلیارد دلار تخمین زده شده است. همچنین در میان کشورهای موفق در توسعه پهنای باند مبتنی بر فیبر نوری، کشورهایی همچون چین، هنگکنگ، امارات و سنگاپور را نیز میتوان نام برد».
به گفته او، پروژه فیبرنوری این شرکت در شهرهای مختلف استانهای کشور شامل: مازندران شامل شهرهای چالوس، نکا، عباسآباد، کیاکلا و نشتارود، کرمانشاه، تهران، تبریز، مشهد، زنجان شامل شهرهای زنجان و خرمدره، لرستان شامل خرمآباد، دورود، الیگودرز، ازنا و الشتر، فارس شامل شهرهای کازرون، شیراز، آباده و جهرم، اصفهان شامل شهرهای خوانسار، گلپایگان و داران، چهارمحال و بختیاری شامل شهرهای سفید دشت و آلونی و سمنان شامل شهرهای گرمسار، سمنان، مهدیشهر و دامغان اجرا میشود.
یوسفیزاده در تشریح ادامه فعالیتهایی که در آسیاتک همزمان با پروژه فیبر نوری پیش میرود این چنین گفت: «یکی از نیازهای آینده کاربران اینترنت پرسرعت فیبر نوری، دسترسی به محتوای مناسب است. در این زمینه آسیاتک در چند بخش فعالیت دارد. یکی از آنها مراکز دادهای است که هم اکنون ۷۰ درصد ترافیک کشور را نگهداری میکند. بخش دوم شامل ارائه محتواهای سرگرمکننده میشود که شرکت آسیاتک یکی از معدود پلتفرمهای بدون حق اشتراک استریم فیلم و سریال یعنی تماشاخونه را راهاندازی کرده است. بخش سوم شامل خدمات ابری مبتنی بر بستر دیتاسنتر و شبکه میشود که در این زمینه آسیاتک سرویسهای متنوعی را ارائه میدهد».
در انتهای رویداد «تبیین پروژه ملی فیبر نوری» زمانی به پرسش و پاسخ مدیران و دانشجویان دانشگاه صدا و سیما اختصاص یافت. در پایان نیز هدایایی از سوی مدیران اپراتورها به دانشجویان منتخب اهدا شد.
منبع: https://digiato.com/iran-technology-news/ffth-asiatech-users-four-millions-end-1404