آرواره ۱.۳متری شکارچی غول‌پیکر/ عکس


“مگا شکارچی” ۱۷۰ میلیون سال پیش در عصر دایناسورها به فرمانروایی اقیانوس‌ها مشغول بود.

به گزارش‌ خبرگزاری خبرآنلاین، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یکی از اعضای جدید “سلسله” شکارچیان پلیوسور به مدت ۸۰ میلیون سال در بالای زنجیره غذایی اقیانوس‌ها بوده‌است. هیولای دریایی به نام Lorrainosaurus، یک غول ژوراسیک (۱۴۵ تا ۲۰۱ میلیون ساله) با آرواره‌ای به طول ۱.۳ متر و بدن اژدری شکل از دسته پلیوسورها به نام Thalassophonea بود.

دانشمندان برای اولین بار فسیل‌های این هیولای دریایی را در سال ۱۹۸۳ کشف کردند. اما در یک مطالعه جدید که در ۱۶ اکتبر در ژورنال Scientific Reports منتشر شد، محققان دوباره بقایای آن را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که این شکارچی متعلق به یک گروه از گونه‌های قبلا ناشناخته است. طبق بیانیه‌ای که نویسندگان برای Live Science فرستاده‌اند، قدیمی ترین پلیوسور “مگا شکارچی” است.

آرواره ۱.۳متری شکارچی غول‌پیکر/ عکس

دانیل مادزیا، یکی از نویسندگان، دیرینه شناس مؤسسه دیرین زیست شناسی در آکادمی علوم لهستان، به لایو ساینس گفت: «پلیوسوریدها فرمانروای دریاهای مزوزوئیک بودند.»

این فسیل ها در منطقه سابق لورن در شمال شرقی فرانسه کشف شدند. دیرینه شناس پاسکال گودفروت اولین بار آنها را در مطالعه کوتاهی در سال ۱۹۹۴ که در مجله Bulletin des Académie et Société Lorraines des Sciences منتشر شد، توصیف کرد. او این گونه را به سرده ای از پلیوسورها به نام Simolestes اختصاص داد و نام آن را S. keileni گذاشت.

S. keileni پس از سال ۱۹۹۴ مورد توجه کمی قرار گرفت، اما با پیشرفته‌تر شدن تکنیک‌های تحقیق فسیلی در سال‌های پس از آن، نویسندگان مطالعه جدید تصمیم گرفتند آن را مجدداً بررسی کنند. آنها دریافتند که چندین ویژگی فسیل‌ها، آن‌ها را از سایر Simolestes شناخته شده جدا می‌کند، از جمله طحال‌های پهن تر و استخوان هایی در فک پایین.

آرواره ۱.۳متری شکارچی غول‌پیکر/ عکس

فک پایین پلیوسور نیز حداقل ۰.۳۶ متر بلندتر از سایر گونه‌های Simolestes بود. طبق این بیانیه، پلیوسورها با کوسه‌ها، لاک‌پشت‌های دریایی، سایر پلزیوسارها و غیره غذا می‌خوردند، بنابراین این موجود از این آرواره‌های عظیم برای خفه کردن انواع طعمه‌ها استفاده می‌کرد.

مدزیا گفت: «هر چه می خواست بخورد می‌توانست چراکه یکی از بزرگترین شکارچیان دریایی زمان خود بود.»

منبع: livescience

۲۲۷۲۲۷


منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1828695/%D8%A2%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DB%B1-%DB%B3%D9%85%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%86%DB%8C-%D8%BA%D9%88%D9%84-%D9%BE%DB%8C%DA%A9%D8%B1-%D8%B9%DA%A9%D8%B3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *