آیا تحریم های آمریکا کارساز است؟ تراشه ساز چینی اکنون ادعا می کند که پیشرفته ترین تراشه حافظه جهان را ساخته است

شرکت فناوری‌های حافظه یانگ تسه (YMTC)، تولیدکننده پیشرو تراشه‌های حافظه در چین، ادعا می‌کند که با توسعه «پیشرفته‌ترین» تراشه حافظه سه‌بعدی NAND جهان، به نقطه عطف مهمی دست یافته است.

این پیشرفت که در یک درایو حالت جامد که بی سر و صدا در ماه ژوئیه منتشر شد یافت شد، بر تعهد YMTC به پیشرفت فناوری علیرغم مواجهه با تحریم ها و قرار گرفتن در فهرست نهادهای وزارت بازرگانی ایالات متحده تاکید می کند.

این جهش فناوری به دنبال تجزیه و تحلیل قبلی توسط TechInsights از پردازنده Kirin 9000S 5G در تلفن هوشمند Mate 60 Pro هوآوی است که توسط شرکت چینی Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) تولید شده است.

اگر ادعاهای YMTC درست باشد، این سوال پیش می‌آید که تحریم‌های آمریکا اصلاً به چه معناست و آیا این تحریم‌ها چیزی به آنها وارد می‌کند؟ آیا اصلا موثر هستند؟ در حال حاضر، مطمئناً به نظر نمی رسد.

موفقیت این تراشه تولید داخل، علی‌رغم محدودیت‌های شدید ایالات متحده، حرکت چین در غلبه بر موانع تجاری و ایجاد یک زنجیره تامین نیمه‌رسانای داخلی را برجسته کرد.

تراشه حافظه سه بعدی NAND یک جزء پیشرو در طراحی تراشه حافظه است که برای برنامه های محاسباتی با کارایی بالا مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بسیار مهم است.

YMTC و ۲۱ بازیگر اصلی چینی دیگر در بخش تراشه در دسامبر ۲۰۲۲ در بحبوحه تشدید تنش های تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان به فهرست نهادهای ایالات متحده اضافه شدند.

با وجود این، YMTC در ابتدا با تراشه فلش NAND سه بعدی ۲۳۲ لایه X3-9070، رهبران تراشه های حافظه سامسونگ، SK Hynix و Micron Technology را به چالش کشید. با این حال، زمانی که تامین کنندگان تجهیزات آمریکایی KLA و Lam Research فروش و خدمات به YMTC را متوقف کردند، چشم انداز تولید انبوه با شکست مواجه شد.

به گفته TechInsights، تحولات اخیر در رکود بازار تراشه های حافظه و تمرکز مجدد صنعت بر اقدامات صرفه جویی در هزینه ممکن است YMTC فرصتی را برای پیشرفت با یک تراشه پیشرفته تر و با چگالی بیت بالاتر فراهم کرده باشد.

در ماه آوریل، منابع فاش کردند که YMTC تلاش‌ها را برای همکاری با تامین‌کنندگان چینی در تولید تراشه‌های پیشرفته بر اساس معماری Xtacking 3.0 تشدید کرد. پیشرفت در یک پروژه فوق سری به نام Wudangshan گزارش شد که هدف آن استفاده انحصاری از تجهیزات چینی بود.

در حالی که دستاورد YMTC تجلیل می شود، تحلیلگران در مورد نقاط خفه کننده در زنجیره تامین تولید تراشه چین، به ویژه فقدان جایگزین های داخلی مناسب برای ابزارهای ساخت تراشه، از جمله سیستم های لیتوگرافی، هشدار می دهند. شرکت هلندی ASML Holding، با انحصار تقریباً ماشین‌های لیتوگرافی پیشرفته، همچنان یک عامل حیاتی در صنعت است.

TechInsights در مورد اینکه آیا تراشه های حافظه YMTC با ابزارها و قطعات منحصراً ساخت چین تولید شده اند یا خیر، اظهار نظری نکرد. در همین حال، گزارش اخیر بلومبرگ به نقل از منابع ناشناس بیان کرد که SMIC از تجهیزات بازسازی‌شده ASML، به‌ویژه سیستم‌های لیتوگرافی اشعه ماوراء بنفش عمیق (DUV) برای تولید پردازنده پیشرفته در گوشی هوشمند میت ۶۰ پرو هواوی استفاده کرده است.

فرآیند DUV، اگرچه تخمین زده می‌شود که گران‌تر از سیستم‌های لیتوگرافی پیشرفته EUV باشد، اما منعکس‌کننده پیچیدگی‌ها و چالش‌های موجود در تلاش چین برای خودکفایی در تولید تراشه‌های پیشرفته است. کارشناسان هشدار می دهند که با وجود پیشرفت های اخیر، شرکت های چینی هنوز در توسعه سیستم های لیتوگرافی لازم برای پیشرفت قابل توجه عقب هستند.

(با نظر آژانس ها)


منبع: https://www.firstpost.com/tech/do-us-sanctions-work-chinese-chipmaker-ymtc-now-claims-to-have-made-worlds-most-advanced-memory-chip-13373482.html

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *