به نظر میرسد بایدو، یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری چین و یکی از اولین شرکتهای چینی که ربات هوش مصنوعی را راهاندازی کرد، در حال حاضر از سطح هیجانی که مردم از هوش مصنوعی دارند راضی نیست و آن را کمی زودرس میداند.
در یک رویداد صنعتی اخیر در شنژن، رابین لی، مدیرعامل بایدو، اعتقاد خود را ابراز کرد که بازیگران اصلی صنعت فناوری باید توجه خود را از توسعه مدلهای اساسی هوش مصنوعی دور کنند و به جای آن بر تجارت رو به رشد ایجاد برنامههای کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی تمرکز کنند.
لی استدلال می کند که توسعه مجدد مستمر مدل های بنیادی بزرگ نشان دهنده هدر رفتن قابل توجه منابع اجتماعی است.
لی تأکید کرد: «در عصر بومی هوش مصنوعی، آنچه ما به آن نیاز داریم، برنامههای کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی در مقیاس میلیونها نفر است. مدلهای بنیادی، که با صدها میلیون یا حتی میلیاردها نقطه داده مشخص میشوند، پیچیده و پرهزینه برای توسعه هستند و دسترسی را فقط برای پیچیدهترین شرکتهای فناوری محدود میکنند.
لی یک مدل زبان بزرگ را به یک پایه اساسی شبیه به یک سیستم عامل تشبیه کرد، اما تاکید کرد که توسعهدهندگان در نهایت باید به تعداد محدودی از این مدلهای بزرگ برای ساخت برنامههای بومی مختلف تکیه کنند.
در حالی که بایدو در مورد این موضوع اظهار نظری نکرد، بسیاری از شرکتهای فناوری برجسته در چین و ایالات متحده قبلاً از مدلهای پایه خود رونمایی کردهاند که باعث ایجاد رقابت برای ایجاد سیستم عامل آینده شده است. ماه گذشته، بایدو آخرین مدل هوش مصنوعی خود، Ernie 4.0 را معرفی کرد و آن را به عنوان رقیبی برای GPT-4 OpenAI معرفی کرد.
سایر غولهای فناوری مانند علیبابا و متا نیز مدلهای خود را منتشر کردهاند و متا برای استفاده از مدل Llama 2 خود به مجوز ویژه برای شرکتهایی با بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه نیاز دارد.
لی مخالف تلاش برای رسیدن به این بازیگران برتر فناوری بود و آن را غیرمحتمل و در نهایت بیثمر میدانست. در عوض، او پیشنهاد کرد که توسعه هوش مصنوعی باید مسیری مشابه انقلاب گوشی های هوشمند را طی کند. پس از محبوبیت و مقرون به صرفه شدن تلفن های هوشمند، طیف متنوعی از برنامه ها پدیدار شد که برخی از آنها به شرکت های بزرگ فناوری تبدیل شدند. لی نمونه هایی مانند Uber و Douyin (نسخه چینی TikTok) را ذکر کرد.
به گفته لی، هنوز شاهد ظهور بهترین برنامه های کاربردی بومی هوش مصنوعی در چین یا ایالات متحده نیستیم. بازار چین شاهد گسترش مدلهای پایه هوش مصنوعی رقیب بوده است که منجر به آنچه یکی از مدیران Tencent از آن به عنوان “جنگ صد مدل” یاد می کند، شده است. با این حال، تحلیلگران در مورد شباهت بین این مدلها و مشکلی که ممکن است شرکتکنندگان جدید در رقابت با بازیکنان بزرگتر و ریشهدار با آن مواجه شوند، ابراز نگرانی میکنند.
دیدگاه لی در تضاد با دیدگاه مدیر عامل OpenAI سام آلتمن است که حدس میزد مدلهای بزرگتر ممکن است با مدلهای کوچکتر جایگزین شوند که برای موارد استفاده خاص طراحی شدهاند. توسعه و استفاده از مدل های بزرگ هوش مصنوعی سوالاتی را در مورد شفافیت در توسعه هوش مصنوعی ایجاد کرده است. مطالعه ای از دانشگاه استنفورد نشان داد که ۱۰ نفر از بزرگترین توسعه دهندگان هوش مصنوعی در ایالات متحده در “تست شفافیت” ارزیابی منشاء داده های خود و نحوه استفاده از آن شکست خوردند.
در پاسخ به چنین نگرانی هایی، دولت چین اقداماتی را برای تنظیم مقررات توسعه و استفاده از مدل های بزرگ هوش مصنوعی انجام داده است. در ماه ژوئیه، اداره فضای سایبری چین برخی از اولین مقررات دولتی جهان را در مورد استفاده از هوش مصنوعی منتشر کرد که به طور بالقوه حوزه مدل های هوش مصنوعی در چین را محدود می کند.
منبع: https://www.firstpost.com/tech/waste-of-time-resources-china-baidus-top-boss-disses-ai-public-craze-for-it-13394442.html