اتوبوس فولکس واگن به ID.Buzz: تاریخچه تکامل ون فولکس واگن
توسط مارک کاولی/ژان ۲۱، ۲۰۲۴، ۱:۳۰ بعد از ظهر EST
اتوبوس فولکس واگن که به آن نیز معروف است نوع ۲ یا ترانسپورتر، در یک کلاس خاص در دنیای ون قرار دارد. این خودرو از دهه ۱۹۵۰ در حال تولید ثابت بوده و تقریباً در تمام بازارهای اصلی خودرو به بازار عرضه شده است. بیش از ۹٫۲ میلیون نمونه در کارخانه پرچمدار آن در آلمان تولید شده است که میلیون ها نمونه دیگر در خطوط تولید منطقه ای در سراسر جهان تولید شده است. اتوبوس فولکسواگن در طول هشت نسل و تنوعهای بیشمار، به عنوان خانهای روی چرخها، ون باری اسب کار و نمادی از فرهنگ ضد فرهنگ عمل کرده است.
قیمت مقرون به صرفه، فضای داخلی جادار و طراحی نمادین آن باعث شده است که فورا قابل تشخیص باشد و در طول چندین دهه، به یک کالای کلکسیونی مورد توجه تبدیل شده است. محبوبیت آن در بسیاری از مناطق در سراسر جهان به این معنی است که تاریخچه تولید آن پیچیده است و چندین نسل اغلب به طور همزمان برای بازارهای مختلف ساخته می شوند.
همین امر امروز نیز صادق است، با انواع احتراقی که اخیراً به روز شده از ون افسانه ای در کنار همتای کاملاً جدید و رادیکال EV، ID.Buzz ساخته شده است. باید دید تغییر چشم انداز خودرو چگونه آینده اتوبوس را شکل خواهد داد، اما در اینجا خلاصه ای از تاریخچه این مدل نمادین تا کنون آورده شده است.
ریشه های نوع ۲
اولین مدل فولکسواگن، Type 1 (یا Beetle/Bug)، به دستور رهبری نازیها در دهه ۱۹۳۰ طراحی شد. طراحی عملی آن که قرار بود «ماشین مردم» باشد، محبوبیت زیادی پیدا کرده بود، اما برای حفظ فولکسواگن پس از جنگ کافی نبود. بنابراین، بر اساس همان طرح زیربنایی، یک طرح جدید نوع ۲ ایجاد شد. این یک ون بود – ارزان، ساده و مقرون به صرفه – و اولین نمونه تولیدی آن در سال ۱۹۵۰ از خط تولید خارج شد.
فولکسواگن اولین تولیدکنندهای نبود که یک ون باری جمعوجور تولید کرد. سیتروئن تایپ H با پانل های بدنه موجدار متمایزش، تا زمان عرضه فولکس واگن تایپ ۲ به مدت سه سال تولید شده بود. با این حال، این VW بود که اولین ون موفق بین المللی بود که به سراسر اروپا و بعداً به آمریکا صادر شد. در این بازارهای صادراتی بود که جایگاه فرقه نوع ۲ واقعاً تقویت میشد، بهویژه در ایالات متحده، جایی که در بین نسل جوانتری که به دنبال رانندگی با چیزی بسیار متفاوت از والدین خود بودند، مورد توجه قرار گرفت.
T1: نوع اصلی ۲
هانوهیکی / شاتر استوک
این نوع ۲ اصلی مقرون به صرفه بودن و فضای داخلی آن را به راهی ایده آل برای حمل و نقل افراد و محموله تبدیل کرد، اما خیلی زود به همان اندازه که یک وسیله نقلیه بود، تبدیل به یک بیانیه مد شد. جنبش هیپی های نوظهور، که فعالانه می خواستند خود را از وسایل نقلیه بزرگ و قدرتمندی که اکثر آمریکایی ها در آن زمان رانندگی می کردند، فاصله بگیرند، مورد توجه قرار گرفت. حتی امروزه، ایده هیپی ها که اتوبوس هایی با تزئینات پر زرق و برق را رانندگی می کنند، هنوز از تصویر بسیاری از مردم از خود ون جدا نیست.
با این حال، نوع ۲ همچنین نقش مهم دیگری در کمک به گروه های محروم در سراسر آمریکا، به ویژه آمریکایی های آفریقایی تبار ایفا کرد. در سال های اخیر تلاش های بیشتری برای نمایش این تاریخ صورت گرفته است هاگرتی ثبت ملی خودروهای تاریخی که به نجات و حفظ اتوبوس فولکس واگن متعلق به فعالان حقوق مدنی عیسو و جانی بی. جنکینز کمک می کند. پس از راهاندازی یک سرویس شاتل برای خدمت به ساکنان عمدتا سیاهپوست در اطراف شهرستان چارلستون، SC، این زوج تصمیم گرفتند از زمانی که ساکنان در اتوبوس صرف میکردند برای آموزش مهارتهای سوادآموزی و آموزش آنها در مورد قانون اساسی استفاده کنند. آقا و خانم جنکینز بعداً به تأسیس کلوپ مترقی، یک اتحادیه اعتباری و یک صندوق کمک هزینه تحصیلی برای کمک به جامعه خود ادامه دادند و نقشی کلیدی در جنبش حقوق مدنی ایفا کردند. در تمام مدت، نوع ۲ آنها هم به عنوان یک اتوبوس شاتل و هم به عنوان یک کلاس درس بسیار مهم به خدمت ادامه داد.
T2: بازمانده
از سال ۱۹۶۷ به بعد، نسل جدیدی از Type 2 به بازار عرضه شد که با نام T2 (مخفف Transporter 2) شناخته می شود. بزرگترین تغییر بصری حذف شیشه جلوی دوشاخه بود که به عنصری محبوب در طراحی اصلی نوع ۲ تبدیل شده بود. در جای خود یک شیشه جلوی معمولی و تک جداره قرار داشت. با این حال، عناصر مکانیکی کلیدی عمدتاً بدون تغییر باقی ماندند. این ون هنوز هم از یک موتور هوا خنک نصب شده در عقب استفاده می کرد، که همچنان کند اما ارزان بود و در صورت بروز مشکل کار با آن آسان بود.
همچنین در همین زمان بود که فولکسواگن شروع به کار روی یک طراحی رادیکالتر کرد، طراحی که در نهایت مسیر آینده این مدل را پیشبینی میکرد. در اوایل دهه ۱۹۷۰، نگرانیها در مورد کمبود سوخت، فولکسواگن را بر آن داشت تا نمونه اولیه «Elektro-Transporter» را با باتریهای اسید سرب اولیه و بردی معادل ۲۵ مایل ایجاد کند. پس از آزمایش اولیه، تعداد کمی از ۱۲۰ نمونه تولید شد، اگرچه برد غیر عملی ون، همراه با حداکثر سرعت ۴۳ مایل در ساعت، به این معنی بود که برای تولید گستردهتر در نظر گرفته نمیشد.
طراحی T2 ثابت کرد که به طور مداوم در اقتصادهای در حال توسعه در سراسر آمریکای جنوبی محبوبیت دارد، تا جایی که فولکسواگن به تولید محلی خود برای دههها پس از اینکه بازارهای دیگر این ون را متوقف کردند، ادامه داد. در واقع، آخرین T2، هنوز با ظاهر کلاسیک و طراحی بدون تغییر خود، در سال ۲۰۱۳ از کارخانه خارج شد. تعداد کمی از خودروها می توانند ادعا کنند که برای مدت طولانی بدون تغییرات عمده در طراحی زنده مانده اند، اما متأسفانه مقررات ایمنی جدید در برزیل این موضوع را مهر و موم کرد. سرنوشت T2
T3: آخرین در نوع خود
نسل سوم تیپ ۲ برای مدل سال ۱۹۸۰ معرفی شد و تا این لحظه با نام های مختلفی به فروش می رسید. در آمریکا، آن را به عنوان Vanagon به بازار عرضه شد، و تعدادی از پیشرفت ها را نسبت به سلف قدیمی خود نشان داد. در رانندگی کندتر بود، کیفیت ساخت بهتری داشت و حتی از فضای داخلی آن استفاده موثرتری کرد. برخلاف بسیاری از وانت های رقیب دیگر، T3 همچنان دارای یک موتور نصب شده در عقب بود که باعث می شد شکل منحصر به فرد و عمودی آن عمدتاً بدون تغییر باقی بماند.
در حالی که فاقد جذابیت «قدرت گل» نسلهای قبلی بود، T3 در کل ون بهتری بود، حتی اگر در بازار گستردهتر آمریکا کمتر رقابتی میشد. بخشی از این امر به دلیل تأثیرات ماندگار مالیات بر مرغ بود که تعرفه ۲۵ درصدی را بر وانت های وارداتی اعمال کرد و از اواسط دهه ۶۰ تقاضا برای نوع ۲ را خفه کرد. اگرچه هنوز هم جذابیتهای زیادی را ارائه میدهد، نه کمکم به این دلیل که هنوز با تبدیل کمپر محبوب Westfalia که ون را به یک خانه سیار به اندازه یک پینت تبدیل میکرد، در دسترس بود. هنوز هم از طرفداران قوی در سراسر جهان برخوردار است، با جذابیت آن با این واقعیت که T3 آخرین نوع خود است. نسل بعدی انبوهی از تغییرات را به ارمغان می آورد که آن را با رقبای خود رقابتی تر می کرد، اما بسیاری از ویژگی های اساسی که باعث جذابیت تیپ ۲ اصلی شده بود را از دست داد.
T4: نوع ۲ تبدیل به انتقال دهنده می شود
T4 که در سال ۱۹۹۰ رونمایی شد، وسیله نقلیه بسیار متفاوتی با اتوبوس های فولکس واگن قدیمی بود. یک بازطراحی بزرگ باعث شد که موتور به سمت جلوی ون حرکت کند و نیاز به تغییر از دیفرانسیل عقب به دیفرانسیل جلو داشته باشد. به نوبه خود، این بدان معنی بود که همه چیز از انتخاب موتور گرفته تا سیستم تعلیق باید تغییر می کرد. نام رسمی خود را نیز از دست داد و نام Type 2 حذف شد. در عوض T4 رسماً در اروپا به عنوان Transporter و در آمریکا Eurovan نامیده می شد. فروش ایالتی در سال ۱۹۹۲ آغاز شد، اما نسل چهارم آن هرگز در بین خریداران آمریکایی محبوبیت پیدا نکرد.
شاید این تغییر طراحی بود یا شاید صرفاً تغییر ذائقه بازار بود که باعث کاهش فروش شد. در هر صورت، این ون پس از بازنشستگی نسل T4 در سال ۲۰۰۳، از فروش در ایالات متحده خارج شد، اگرچه همچنان در بازارهای مختلف دیگر در سراسر جهان به فروش می رسد.
T5: افزایش تطبیق پذیری
T5 که بین سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۵ فروخته شد، بر اساس تطبیق پذیری ارائه شده توسط پلت فرم T4 ساخته شد و موتورهای کارآمدتر و ظاهری به روز را بدون تغییر فرمول اصلی که زیربنای نسل قبلی بود ارائه می کرد. مانند قبل، در طرحبندیهای مختلف، از جمله بهعنوان یک ون پانل، یک مینیون هفت نفره، و بهعنوان یک کمپرون مجهز بود. نوع کمپر که به عنوان کالیفرنیا فروخته میشود، با بیش از ۵۰۰۰۰ نمونه در طول تولید، محبوبیت خاصی پیدا کرد. در مقابل، نسل اول کالیفرنیا، نسل T3، تنها ۲۲۰۰۰ دستگاه فروخت.
T5 از یک سیستم قیمت گذاری آشنا نیز پیروی می کرد: خرید آن از بسیاری از وانت های رقیب بیشتر است، اما کیفیت ساخت مداوم و در نتیجه ارزش فروش مجدد بالاتری نسبت به رقبای خود داشت. با این حال، برخلاف وانتهای قدیمیتر فولکسواگن، T5 از نظر عملکرد چندان بیتفاوت نبود. قدرتمندترین موتور ۱۸۰ اسب بخار قدرت دارد که با سیستم چهارچرخ محرک اختیاری و گیربکس نیمه اتوماتیک دوکلاچه ترکیب شده است. این باعث شد که T5 در مقایسه با تکرارهای قبلی به طرز شگفتآوری سریع باشد، حتی اگر هنوز از آنچه که اکثر مردم سریع در نظر میگیرند دور بود.
T6/T6.1: بهبود فرمول
ترامینو/گتی ایماژ
T6 در سال ۲۰۱۵ با اصلاحات بیشتر در فرمول، از جمله فناوری به روز و ویژگی های ایمنی بهبود یافته، معرفی شد. در برخی بازارها، می توان آن را با موتور چهار سیلندر بنزینی یا دیزلی انتخاب کرد، اگرچه برخی از بازارها فقط موتور دوم را فروختند. تقریباً مانند T5 و T4 قبل از آن، دیفرانسیل جلو استاندارد بود، اگرچه سیستم چهار چرخ محرک در انواع خاصی موجود بود. T6 همچنین قیمت ممتاز نسخههای قبلی را حفظ کرد، با نمونههای جدید خوشگزینهای از نوع کمپر که معادل شش رقم به دلار آمریکا است.
با این حال، با وجود هزینه بالا، T6 در بازار اصلی اروپا محبوبیت خود را نشان داد، هم به عنوان یک ون بار اسب کار و هم برای حمل و نقل افراد و وسایل آنها. T6 در سال ۲۰۲۲ بازنشسته شد، اگرچه نسخه به روز شده این ون که به عنوان T6.1 فروخته می شود، همچنان به عنوان یک وسیله نقلیه تجاری و به عنوان کمپر تولید و به فروش می رسد.
T7: ظهور مولتی ون
در حالی که ID.Buzz است که بیشتر سرفصل ها را دزدیده است، ون جدید دیگر فولکس واگن نیز یک افزوده قابل توجه به خط تولید است. این خودرو که با نام T7 Multivan شناخته می شود، یکی از سه جانشین جداگانه T6، در کنار ID.Buzz EV مدرن و یک ون تجاری برنامه ریزی شده آینده است که با مشارکت فورد ساخته می شود. تا کنون، این تنها ون برقی است که به عنوان راه اندازی در ایالت تایید شده است – آمریکایی ها در حال حاضر T7 را از دست داده اند.
مولتی ون بیشتر شبیه به فولکس واگن است، اما از نظر خوبی. بررسیهای اولیه گزارش دادهاند که رانندگی آسان، راحت و به همان اندازه جادار در داخل آن به عنوان نسلهای قبلی، به ویژه در فرم شاسی بلند. همچنین به همان اندازه گران است: قیمت آن در بریتانیا از حدود ۷۶۰۰۰ دلار شروع می شود. این پیشرانه با پیشرانه های بنزینی، دیزلی و پلاگین هیبریدی در دسترس است که ترکیب هیبریدی آن ۲۰۱ اسب بخار قدرت دارد. اولین بار در سال ۲۰۲۲ معرفی شد و در کنار ID.Buzz در کارخانه پرچمدار فولکس واگن در هانوفر آلمان، همان مکانی که بیش از ۷۰ سال پیش اولین نوع ۲ از خط تولید خارج شد، ساخته می شود.
ID.Buzz: آینده الکتریکی
اگر چه این است قرار نیست تا سال ۲۰۲۵ وارد ایالات متحده شود، ID.Buzz در حال حاضر در اروپا موجود است و علاقه زیادی را ایجاد کرده است. در واقع تا حدی که در اوایل سال ۲۰۲۳ گزارش شد که لیست انتظار ون برای انواع خاصی به ۱۸ ماه می رسد. چند تفاوت کلیدی بین نسخه اروپایی و آمریکایی وجود دارد: به عنوان مثال، ID.Buzz با مشخصات Euro به صورت دو ردیفی موجود است، اما نسخه بازار آمریکا تنها با سه ردیف در دسترس خواهد بود.
ون آمریکایی همچنین دارای باتری بزرگتر از وانت یورو است و هدف آن دستیابی به برد طولانی تر است. فولکسواگن انتظار دارد وانت آمریکایی بتواند حداقل ۲۵۰ مایل را بین شارژ طی کند، اگرچه در حال حاضر آمار دقیقی وجود ندارد. حداکثر سرعت ون آمریکایی نیز بالاتر خواهد بود و حداکثر سرعت آن ۹۹ مایل در ساعت است و کمی قدرتمندتر خواهد بود و ۳۳۰ اسب بخار قدرت دارد.
سایر خودروهای الکتریکی این برند، از جمله ID.4 SUV، در بحبوحه تعداد فزاینده رقبای به یاد ماندنی پیشنهادی، تلاش کرده اند تا در آمریکا تأثیر بگذارند. واضح است که ظاهر متمایز رترو-مدرن ID.Buzz به این معنی است که هیچ مشکلی برای گذاشتن یک برداشت اولیه به یاد ماندنی نخواهد داشت، اما موفقیت آینده خط Type 2 به چیزی بیش از نوستالژی بستگی دارد. در حال حاضر، باید دید که آیا خریداران به همان اندازه که اتوبوس اصلی را در آغوش گرفتند، از Buzz استقبال خواهند کرد یا خیر.
منبع: https://www.slashgear.com/1495266/history-of-volkswagen-van-evolution/