اولین پرتاب مداری راکت نیو گلن بلو اوریجین به‌دلیل مشکل فنی عقب افتاد

راکت نیو گلن بلو اوریجین قرار بود امروز ساعت ۹:۳۰ صبح اولین پرتاب مداری خود را از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا انجام دهد اما پس از چند ساعت تأخیر و پایان پنجره پرتاب، این مأموریت لغو شد. هنوز مشخص نیست چه زمانی این راکت به فضا پرتاب می‌شود.

براساس گزارش Space Explored، تا حدی می‌توان نیو گلن را مانند فالکون ۹ دوباره استفاده کرد و یکی از اهداف این مأموریت نیز این بود که بوستر روی سکویی به نام Jacklyn در دریا فرود بیاید. البته برای عیب‌یابی یک مشکل، این پرتاب به تأخیر افتاد.

قدرت این راکت تقریباً دوبرابر قدرت فالکون ۹ اسپیس‌ایکس هنگام پرتاب است؛ به همین دلیل راکت بلو اوریجین می‌تواند ماهواره‌ها و تجهیزات بزرگ‌تری را به فضا ببرد. مرحله اول این راکت که GS-1 نیز نامیده می‌شود، از ۷ موتور BE-4 تشکیل شده است. ارتفاع کل نیو گلن ۹۴ متر یا ۳۲۲ فوت و بزرگ‌تر از فالکون هوی اسپیس‌ایکس و تقریباً هم‌ارتفاع سامانه پرتاب فضایی ناسا است.

تأخیر در پرتاب مداری راکت بلو اوریجین

ازآنجایی‌که این پرتاب مأموریت اولیه است، نیو گلن هیچ محموله‌ای از شرکت‌ها و مشتری‌های دیگر حمل نخواهد کرد و یک قطعه فناوری ساخته‌ بلو اوریجین به نام «Blue Ring Pathfinder» را برای آزمایش به مدار منتقل می‌کند.

مرحله دوم نیو گلن که GS-2 نام دارد، از ۲ موتور BE-3U تشکیل شده که با اکسیژن مایع و هیدروژن مایع کار می‌کنند. Blue Origin گفته به‌محض اتمام مأموریت، آن را از مدار خارج می‌کند تا هیچ زباله فضایی غیرقابل‌کنترلی باقی نگذارد.

حدود ۲۵ سال از زمانی که «جف بزوس»، بنیان‌گذار آمازون، بلو اوریجین را تأسیس کرد تا سفرهای فضایی ارزان‌تر و دردسترس‌تر شوند، می‌گذرد. شرکت او تا حد زیادی بر مأموریت‌های زیرمداری متمرکز بوده است. حالا پرتاب مداری نیو گلن درصورت موفقیت می‌تواند این شرکت را متحول کند.


منبع: https://digiato.com/astronomy/blue-origins-first-ever-orbital-launch

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *