تقدیر از ۵۳ پژوهشگر، فناور و واحد نمونه در سی‌ودومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران

عکس آرشیوی است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران گفت: بر اساس بررسی‌های ۷ کمیسیون در حوزه‌ها و رشته‌های مختلف، در سی‌ودومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران از ۵۳ نفر و واحد نمونه تقدیر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مهدی فکور ثقیه در نشست خبری امروز که در آستانه هفته پژوهش و فناوری با هدف تشریح برنامه‌های سی‌ودومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن تبریک روز دانشجو گفت: موضوع پژوهش و فناوری پیشران یک کشور برای رسیدن به بلوغ علم و فناوری است. 

وی با بیان اینکه سی و دومین دوره جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، یک‌شنبه ۱۹ آذرماه برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: قدمت این جشنواره حتی از جشنواره پژوهش و فناوری وزارت علوم بیشتر است و «روز پژوهش» نیز به پیشنهاد دانشگاه تهران نامگذاری شده است. 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در این جشنواره از ۵۳ نفر و واحد نمونه تقدیر خواهد شد، گفت: بر اساس بررسی‌های  ۷ کمیسیون مختلف، ۵۳ نفر معرفی شده‌اند. ۳ نفر پیشکسوت نمونه و ۵ پژوهشگر برجسته مورد تقدیر قرار می‌گیرند. پژوهشگر برجسته، فردی است که از ابتدای فعالیت پژوهشی بالاترین امتیاز را کسب کرده است. 

فکور ثقیه ادامه داد: همچنین در سی و دومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ۷ نفر پژوهشگر نمونه که دستاوردهای اخیر برجسته‌ای داشته‌اند، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت و ۹ نفر پژوهشگر جوان نمونه معرفی می‌شوند. 

وی در مورد رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی برگزیده در این جشنواره گفت: موضوع کاربردی کردن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها مورد توجه قرار داشته است. امسال ۵ مورد رساله نمونه و دو مورد رساله مشترک نمونه، ۵ مورد کارشناسی ارشد نمونه، یک نفر کارشناس اجرایی نمونه، یک مورد کارشناس پژوهشگر نمونه معرفی خواهند شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران افزود: چون این جشنواره به صورت ترکیبی با دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود، ۲ نفر از علوم پزشکی مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. 

فکور ثقیه افزود: یک آزمایشگاه نمونه، یک کتابخانه نمونه، یک موسسه پژوهشی نمونه، ۲ موسسه کارفرمایی نمونه، یک مورد برگزیده فناوری و ۵ مورد مجریان ارتباط با جامعه و صنعت، یک مدیر پژوهشی نمونه نیز مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. رویکرد به سمت تقدیر از فناوران نمونه به سمت ثروت از موضوعات پژوهشی است و مجموعا ۵۳ مورد تقدیر خواهند شد. 

وی خاطرنشان کرد: هر سال آیین‌نامه برگزیدگان پژوهش و فناوری به روزرسانی می‌شود و با توجه به نیازهای جامعه و صنعت تغییر می‌کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در این نشست خبری در پاسخ به سوال ایسنا، در مورد قراردادهای ارتباط با صنعت این دانشگاه، توضیح داد: در سال ۱۴۰۲ تا کنون تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه تهران ۳۰۹ مورد بوده است. مبلغ مصوب این قراردادها ۱۹۷ میلیارد تومان است که تاکنون ۱۳۲ میلیارد تومان آن جذب شده و مابقی آن تا پایان سال تکمیل می‌شود.

فکور ثقیه با اشاره به تغییرات قراردادهای ارتباط با صنعت این دانشگاه در مقایسه با سال گذشته، گفت: از نظر ارزش ریالی، قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه ۳۰ درصد افزایش داشته است ولی از نظر مبلغ جذب شده، با کاهش ۱۰ درصدی مواجه بودیم که البته تا پایان سال مبالغ تکمیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه تهران ۵ درصد کاهش داشته، خاطرنشان کرد: این موضوع باید مورد آسیب‌شناسی قرار بگیرد. البته همه موضوعات مرتبط، دست دانشگاه نیست. قوانین بالادستی باید برای افزایش قراردادهای ارتباط با صنعت تسهیل شود تا اعضای هیئت علمی رغبت بیشتری به جذب اعتبارات پژوهشی داشته باشند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران افزود: یکی از مسائل دخیل در ارتباط دانشگاه با صنعت موضوعات مالیاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

فکور ثقیه درباره ورود دانشگاه‌ها به طرح‌های کلان کشور گفت: یکی از برنامه‌های دانشگاه است که بر اساس آن دانشگاه تهران با مرکز توسعه تجارت الکترونیک، شرکت مس، شرکت صنایع قطعات الکترونیک ایران، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان راهداری و حمل و نقل و  شبکه پرداخت الکترونیکی (شاپرک) قرار داشته است.

وی ادامه داد: همچنین دانشگاه تهران کارفرمایانی دارد که طرح‌هایی را به صورت کلان برای آن‌ها انجام می‌دهد مثل گمرک جمهوری اسلامی که دانشگاه‌ تهران سامانه‌های بسیاری را برای آنها تدوین کرده است. همچنین قراردادهایی نیز با موسسه کوثر داریم که درحال پیگیری است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانشگاه تهران جامعیت دارد و رشته‌های مختلف در این دانشگاه وجود دارد می‌تواند به طرح‌های مختلف در حوزه‌های مختلف ورود پیدا کند.

فکور در مورد نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری (فن بازار) که هر ساله توسط وزارت علوم برگزار می‌شود، گفت: دانشگاه تهران همانند هر سال در این نمایشگاه شرکت می‌کند. ۷۴ محصول را در این نمایشگاه ارائه خواهیم داد. ۷ دستاورد را به وزارت علوم برای رونمایی ارائه کردیم که ارائه کردیم که در روز رونمایی از  ۲ دستاورد دانشگاه تهران رونمایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه ۲۰ تا ۲۲ آذرماه در محل مصلی تهران برگزار می‌شود، گفت: با معاونت فرهنگی دانشگاه تهران هماهنگ کردیم که دانشجویان در قالب اردوی دانشجویی از این نمایشگاه بازدید داشته باشند تا بتوانند از آن ایده بگیرند.


منبع: https://www.isna.ir/news/1402091511034/%D8%AA%D9%82%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%DB%B5%DB%B3-%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4%DA%AF%D8%B1-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D9%88-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF-%D9%86%D9%85%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%DB%8C-%D9%88%D8%AF%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *