تلسکوپ جیمز وب تصویری درام از یک ستاره تازه متولد شده می گیرد

تصویر جدیدی از یک شی هربیگ هارو که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شده است، خروجی چشمگیر یک ستاره جوان را نشان می دهد. این شراره‌های درخشان زمانی ایجاد می‌شوند که بادهای ستاره‌ای در جهت مخالف ستاره‌های تازه متولد شده پرتاب می‌شوند، زیرا فواره‌های گاز با سرعتی فوق‌العاده به غبار و گاز اطراف برخورد می‌کنند. این اجسام می توانند عظیم باشند، تا چندین سال نوری وسعت داشته باشند، و در طول موج های فروسرخ که جیمز وب در آن کار می کند، درخشان می درخشند.

این تصویر شیء هربیگ هارو HH 797 را نشان می‌دهد که در نزدیکی خوشه ستاره‌ای IC 348 قرار دارد، و همچنین در نزدیکی شی هربیگ-هارو دیگری است که وب اخیراً ثبت کرده است: HH 211.

تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا/آژانس فضایی اروپا/آژانس فضایی کانادا جزئیات پیچیده شی هربیگ هارو ۷۹۷ (HH 797) را فاش می کند. اجرام هربیگ-هارو نواحی درخشانی هستند که ستارگان تازه متولد شده را احاطه کرده اند (معروف به پیش ستاره ها)، و زمانی تشکیل می شوند که بادهای ستاره ای یا فواره های گازی که از این ستارگان تازه متولد شده به بیرون پرتاب می شوند، امواج ضربه ای را تشکیل می دهند که با گاز و غبار مجاور با سرعت بالا برخورد می کنند. ESA/Webb، NASA & CSA، T. Ray (موسسه مطالعات پیشرفته دوبلین)

دانشمندان وب توضیح می دهند که این تصویر با استفاده از ابزار دوربین مادون قرمز نزدیک وب (NIRCam) گرفته شده است که به ویژه برای بررسی ستاره های جوان مناسب است. بیانیه: “تصویربرداری مادون قرمز روشی قدرتمند برای مطالعه ستارگان تازه متولد شده و جریان خروجی آنهاست، زیرا جوانترین ستارگان همواره در درون گاز و غباری که از آن تشکیل شده اند جاسازی می کنند. گسیل مادون قرمز جریان های خروجی ستاره به گاز و غبار مبهم نفوذ می کند. ساخت اجسام Herbig-Haro برای مشاهده با ابزار حساس مادون قرمز وب.

مولکول‌های برانگیخته شده در شرایط آشفته، از جمله هیدروژن مولکولی و مونوکسید کربن، نور مادون قرمزی را ساطع می‌کنند که وب می‌تواند آن را جمع‌آوری کند تا ساختار جریان‌های خروجی را تجسم کند. NIRCam به ویژه در مشاهده مولکول‌های داغ (هزاران درجه سانتی‌گراد) که به‌عنوان یک نور برانگیخته می‌شوند، خوب است. نتیجه شوک ها.»

این شی خاص هربیگ-هارو از این جهت غیرمعمول است که دانشمندان در ابتدا معتقد بودند که از یک ستاره جوان ایجاد شده است، همانطور که اکثر این اجرام هستند. اما این مشاهدات دقیق نشان می دهد که در واقع دو مجموعه خروجی وجود دارد که از یک جفت ستاره در مرکز می آیند.

علاوه بر امواج درخشان جسم هربیگ هارو در نیمه پایینی تصویر، همچنین تصور می‌شود که ستاره‌های جدید بیشتری در نیمه بالایی تصویر متولد می‌شوند. اعتقاد بر این است که لکه روشن در سایه های زرد و سبز میزبان دو پیش ستاره جوان است.

توصیه های سردبیران







دانشمندان وب توضیح می دهند که این تصویر با استفاده از ابزار دوربین مادون قرمز نزدیک وب (NIRCam) گرفته شده است که به ویژه برای بررسی ستاره های جوان مناسب است. بیانیه: “تصویربرداری مادون قرمز روشی قدرتمند برای مطالعه ستارگان تازه متولد شده و جریان خروجی آنها است، زیرا جوانترین ستاره ها همواره در داخل گاز و غباری که از آن تشکیل شده اند جاسازی می کنند. گسیل مادون قرمز جریان های خروجی ستاره به گاز و غبار مبهم نفوذ می کند. ساخت اجسام Herbig-Haro برای مشاهده با ابزار حساس مادون قرمز وب.


منبع: https://www.digitaltrends.com/space/james-webb-hh-797/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *