تاردیگرید یا همان خوکچه خزهای که با نام خرس آبی هم شناخته میشود با اینکه بسیار کوچک است میتواند گرمای شدید، خشکسالی و حتی تشعشعات خطرناک را تحمل کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در هر محیطی در کره زمین از اعماق وسیعترین اقیانوسها تا پهنه خشکترین بیابانها، و در هر شرایطی از دمای جوش تا سرمای منجمدکننده تاردیگرید به راحتی زندگی میکند. این موجودات میکروسکوپی از بزرگترین اسرار طبیعت به شمار میروند و تقریبا در هر محیط خشنی که فکرش را بکنید دوام میآورند.
تاردیگریدها علیرغم اندازه بسیار کوچکشان قادر به مقاومت برابر نوسانات شدید دما، تشعشعات خطرناک هستند و حتی در خلاء نیز زنده میمانند. همین سرسختی شگفتانگیز دانشمندان را به رمزگشایی از ساختار شگفتانگیز بدن آنها واداشته است.
بیشتر بخوانید:
-
کدام گوشیهای سامسونگ اندروید ۱۴ را دریافت میکنند؟
-
آیفون ۱۶ با حسگر اثر انگشت میآید؟
-
سونی به دردسر افتاد/ خشم طرفداران پلیاستیشن
-
سازه عجیبی که «گوگل ارت» در عربستان پیدا کرد / عکس
یکی از ویژگیهای شگفتانگیز تاردیگرید توانایی منحصر به فرد این جانور برای قرار گرفتن در حالتی است که طی آن فرایندهای متابولیک متوقف میشود تا زمانی که شرایط آغاز به کار مجدد آنها فراهم شود.
علاوه بر این پروتئینها و ژنهای خاصی در این موجود کوچک وجود دارد که از آنها مقابل دما، فشار و تشعشعات خطرناک محافظت میکند. از دیگر کلیدهای موفقیت خرس آبی اسکلت بیرونی آن است که همچون سدی مقابل عوامل زیانبار بیرونی عمل میکند.
محققان در بدن تاردیگریدها پروتئینهای منحصربهفردی مانند Dsup (سرکوبگر آسیب) را شناسایی کردهاند که از DNA در برابر آسیبهای تشعشع محافظت میکند. رمزگشایی از این مکانیسم محافظتی در درمان سرطان و یا محافظت از انسان در محیطهای حاوی تشعشعات خطرناک مفید باشد.
۵۸۵۸
منبع: https://khabaronline.ir/xkFvh