دستیابی به فرمولاسیون نگهدارنده واکسن/تولید انواع واکسن‌های دام و طیور در یک شرکت دانش‌بنیان


مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: نگهدارنده یا یاور واکسن سال‌ها از طریق یک شرکت فرانسوی وارد می‌شد، اما حدود ۱۰ سال است که به دلیل تحریم‌ها این روغن را به ایران نمی‌دهند که خوشبختانه با نوآوری و اقدامات صورت گرفته در این شرکت موفق شدیم روغن نگهدارنده واکسن را فرموله کنیم.

به گزارش ایسنا، مصطفی زندیه گفت: این شرکت از سال ۱۳۷۳ با حضور تعدادی از متخصصان بازنشسته مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی تاسیس شد. از سال ۱۳۷۷ فعالیت‌های زیربنایی شرکت جان گرفت و در سال ۱۳۸۰ اولین محصولی که تولید کردیم، واکسن نیوکاسل روغنی بود. سپس واکسن آنفلوآنزای روغنی، واکسن دوگانه روغنی نیوکاسل – آنفلوآنزا با سویه در گردش داخلی و واکسن سه‌گانه نیوکاسل – گامبورو- آنفلوآنزا را تولید کردیم که پوشش خوبی در کشور داده است.

وی افزود: واکسن یک‌گانه یا منووالان یک نوع بیماری، واکسن دوگانه دو نوع بیماری و واکسن سه گانه سه نوع بیماری را پوشش می‌دهد. مزیت واکسن‌های سه گانه این است که دیگر لازم نیست برای هر بیماری، یک واکسن به دام و طیور تزریق شود و هر بار برای دام یا طیور شرایط استرس‌زا به وجود بیاید. واکسن‌های سه‌گانه هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ افزایش تولید مزیت دارد؛ زیرا هر بار تزریق واکسن، استرس به دنبال دارد. این در حالی است که اگر سه بار استرس وارد کنید در دام‌ها، کاهش تولید شیر و در مرغ تخم‌گذار، کاهش تخم‌گذاری اتفاق می‌افتد.

زندیه با اشاره به تولید واکسن‌های آنتی ژن آنفلوآنزا و آنتی‌ژن نیوکاسل اظهار کرد: خوشبختانه توانستیم نیاز کل کشور به این واکسن‌ها را برطرف کنیم زیرا قبلا نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شد. در ارتباط با بیماری نیوکاسل سویه G۷ هم برای نخستین بار در کشور واکسن مربوط به این بیماری را تولید کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تمام محصولات این شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور تولید شده است، گفت: در دنیا دومین شرکتی هستیم که واکسن سه‌گانه نیوکاسل -گامبورو- آنفلوآنزا را تولید کرده‌ایم. واکسن نیوکاسل – آنفلوآنزا هم برای نخستین‌بار در ایران و در سطح منطقه توسط شرکت ما تولید شده است. در سال ۹۵ بالغ بر ۴۵۰ میلیون دز واکسن دوگانه نیوکاسل – آنفلوآنزا در کشور تولید شد، اما به دنبال این اتفاق، شاهد رساندن واردات به میزان حداقل نبودیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید واکسن تب برفکی برای دام‌های بزرگ برای نخستین بار در کشور، گفت: تا قبل از مصرف این واکسن، کانون‌های بیماری زیادی در کشور وجود داشت و در چهار سال گذشته ۱۲۰ میلیون دز از این واکسن تولید شده که مصرف کل کشور را پوشش داده است.

وی، پوشش واکسن تب برفکی در کل کشور را بسیار خوب ارزیابی و تصریح کرد: کل نیاز کشور به این واکسن توسط شرکت ما تامین شده و مازاد بر نیاز آن در انبارها وجود دارد. تا چند سال پیش واردات این واکسن توسط هشت شرکت انجام می‌شد که بالغ بر ۵۰ میلیون دلار  ارز از کشور خارج می‌شد.

زندیه، تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان H5N8  و تولید واکسن نیوکاسل G۷ و کشت سلول برای نخستین بار در کشور و در منطقه را از مهم‌ترین دستاوردهای این شرکت دانش‌بنیان عنوان و خاطرنشان کرد: در مورد واکسن نیوکاسل G۷ با چالش‌های بسیاری روبرو هستیم؛ سازمان دامپزشکی خیلی راحت به شرکت‌های خارجی اجازه توزیع و عرضه واکسن در کشور را می‌دهد، ولی در مورد واکسن داخلی سختگیری‌های بی موردی صورت می‌گیرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی در خصوص محصولات در دستور کار این شرکت، گفت: تولید واکسن آنتروتوکسمی در دستور کار شرکت ما قرار دارد و به زودی این محصول استراتژیک وارد بازار می‌شود.

زندیه با تاکید بر اینکه قابلیت اشتغال‌زایی، تولید مولد، جلوگیری از خروج ارز و ارزآوری در شرکت ما وجود دارد، اظهار کرد: در این شرکت ۵۷ نفر به صورت مستقیم اشتغال به کار دارند و حدود ۳۰ نماینده در کل کشور داریم. در مجموع می‌توان گفت که به صورت مستقیم و غیرمستقیم حدود ۱۲۰۰ نفر در این شرکت اشتغال به کار دارند.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1402081309103/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%81%D8%B1%D9%85%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%86%DA%AF%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%85

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *