رشد دو برابری درآمد ارائه خدمات

داتین طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۵۳ میلیارد تومان درآمد داشت. این رقم در مقایسه با عملکرد یک ساله این شرکت در سال ۱۴۰۰ رشدی نزدیک به ۵۰ درصد داشته است. در صورتهای مالی داتین، سود خالص ۹ ماهه نیز نزدیک به ۲۱۶ میلیارد تومان گزارش شده است. درآمد این شرکت از پشتیبانی و توسعه نرم افزار نسبت به کل سال ۱۴۰۰ حدود دو برابر افزایش یافته که داتین عوامل آن را اعلام کرده است.

صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت نرم‌افزاری داتیس آرین قشم (داتین) در دوره مالی ۹ ماهه منتهی به آذر سال ۱۴۰۱ منتشر شده است. داتین به عنوان بزرگترین زیرمجموعه هلدینگ فناپ شناخته می‌شود که راهکارهای نرم افزاری بانکی و مالی را به بانک‌ها و موسسات مالی اعتباری و دیگر سازمان‌ها ارائه می‌کند.

فعالیت اصلی این شرکت طی بازه زمانی تهیه این گزارش مالی، شامل فروش، توسعه و پشتیبانی نرم‌افزار بانکی و بیمه‌گری بوده است.

بنابر گزارش منتشر شده، داتین در ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ درآمد عملیاتی ۷۵۳ میلیارد تومانی داشته است. این رقم برای کل سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۵۱۳ میلیارد تومان بوده است.

رشد دو برابری درآمد ارائه خدمات

سود خالص داتین نیز ۲۱۶ میلیارد تومان برای بازه زمانی یاد شده محاسبه شده است که نسبت به سود خالص محقق شده در سال ۱۴۰۰ رشدی قریب به ۲۱ درصدی دارد.

رشد ۲ برابری درآمد ارائه خدمات

درآمدهای عملیاتی داتین از دو مسیر «فروش لیسانس نرم‌افزار» و «ارائه خدمات» حاصل می‌شود. این مجموعه در ۹ ماه سال ۱۴۰۱ درآمدی ۴۴۰ میلیارد تومانی از فروش نرم‌افزارد و ۳۱۲ میلیارد تومانی از ارائه خدمات داشت. نکته قابل توجه رشد تقریباً دوبرابری درآمد ارائه خدمات نسبت به یک سال ۱۴۰۰ است.

این شرکت در بازه زمانی یاد شده درآمد نزدیک به ۲۹۰ میلیارد تومانی از پشتیبانی نرم افزار و ۲۲ میلیارد تومانی از توسعه نرم افزار داشته است.

آنطور که داتین اعلام کرده این افزایش به دلیل توسعه محصول، نرخ تورم، تعداد تراکنش‌ها، تعداد دستگاه‌های متصل به محصول شرکت، میازن استفاده از زیرساخت‌های شرکت از جمله دیتاسنتر رخ داده است.

درآمد عملیاتی حاصل از فروش نرم افزار پس از نصب و راه اندازی کامل شناسایی می شود. درآمد ارائه خدمات نیز براساس کار انجام شده شناسایی می شود.

عمده مشتریان داتین را شرکت خدمات امید رایانه (بانک سپه و بانک‌های ادغام شده)، بانک گردشگری و رسالت تشکیل می‌دهند که تقریباً نیمی از درآمدهای عملیاتی از ارائه نرم افزار و خدمات به این مجموعه‌ها حاصل شده است.

سرمایه‌گذاری‌های جدید داتین

داتین سال گذشته در ازای سرمایه‌گذاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی روی مجموعه «راهکار هوشمند امن»، ۲۸٫۵ درصد از سهام این شرکت را در اختیار گرفته است.

این شرکت همچنین با هدف توسعه فراگیری مالی و توانمندسازی مالی افراد جامعه، روی اپلیکیشن پس‌‌‌انداز خرد و سرمایه‌‌‌گذاری خودکار «بلوط» در سالی که گذشت سرمایه‌گذاری کرد. مبلغ پیش پرداخت این سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد تومان عنوان شده است.

افزایش ۵۰ درصدی دارایی‌های نامشهود

دارایی‌های نامشهود این شرکت طی ۹ ماه ۱۴۰۱ نزدیک به ۳۰۱ میلیارد تومان برآورد شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشدی ۵۰ درصدی داشته است.

لازم به ذکر است مخارجی از قبیل مخارج معرفی یک محصول یا خدمت جدید مانند مخارج تبلیغات و فعالیت تجاری در بهای تمام شده دارایی نامشهود منظور نمی‌شود.

نرم‌افزار بانکی، بیمه‌ای، مالی، تلفیق، حق انشعاب فیبر نوری و سایر نرم‌افزارها از جمله دارایی‌های نامشهود داتین است.

دارایی‌های ثابت مشهود داتین نیز نزدیک به ۳۴۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است. دارایی‌های ثابت مشهود این مجموعه را اقلامی همچون زمین، ساختمان، اقلام و تجهیزات کامپیوتری، وسایل نقلیه و تجهیزات و ابزار آلات تشکیل می‌دهند.


منبع: https://digiato.com/iran-technology-news/financial-report-dotin-1401

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *