شهرک‌سازی زیر سقف نانو


شهرک جدید ماهدشت طرح جدید نهضت ملی مسکن است که بر اساس توافقات صورت گرفته و انعقاد قراردادی قرار است بخشی از سازه‌های آن به خانه‌های پیش‌ساخته مبتنی بر بتن‌های تقویت شده با نانو فناوری اختصاص یابد و به گفته مسؤولان تاییدیه‌های مقاومت این سازه از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی صادر شده است.

به گزارش ایسنا، مواد لازم برای ساخت خانه نانو:

کاشی‌های آنتی‌باکتریال و ضد لک
رنگ‌های آنتی باکتریال و عایق
بتن‌های تقویت شده با نانو با خاصیت ضد رطوبت و مقاوم در برابر زلزله
اندود سیمانی ضدحریق
شیرآلات حاوی پوشش‌های سخت
شیشه‌های دو جداره عایق صوت و حرارت
سنگ نمای ضد رطوبت و آبگریز
لوله و اتصالات فاضلابی سه لایه بی‌صدا
پروفیل UPVC تقویت شده با نانو با خاصیت مقاومت در برابر ضربه
رادیاتور نانویی مقاوم به خوردگی
تصفیه آب‌های خاکستری با استفاده از غشاهای سرامیکی
فرش‌های نانویی آنتی باکتریال و پوشش‌های ضد باکتری و ضد رطوبت
پوشش‌های تزئینی برای شیرآلات
آینه‌های نانو پوشش کرم
مبلمان نانویی
چسب مگااستون جایگزین ملات‌های فعلی برای چسباندن سنگ، بتن و آجر
دستگاه تصفیه هوای نانویی

با چنین ترکیبی می‌توان خانه‌هایی با ایمنی بالا، هزینه‌های کم تعمیر و نگهداری و مقاوم به زلزله و رطوبت تولید کرد.

شهرک‌سازی زیر سقف نانو
کاشی‌های آنتی باکتریال نانویی

اکنون سقف این خانه‌های نانو گسترده‌تر شده است؛ در یک همکاری سه‌جانبه ستاد نانوی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، اداره کل مسکن و شهرسازی البرز و یک شرکت دانش‌بنیان بخش خصوصی قرار است در استان البرز شهرک نانویی، ایجاد و برای شهرک نشینان، خانه‌هایی با مصالح نانویی ساخته شود.

سه ضلع همکاری برای کاربردی شدن فناوری

صنعت ساخت و ساز نزدیک به نیمی از بازار محصــولات فناوری نانوی ایران در سال ۱۴۰۱ را در برگرفته که رقمی در حدود ۱۴۷ هزار میلیارد ریال می‌شود. بیش از ۹۰ درصد این رقم مربوط به بازار شیرآلات بهداشتی، کاشی و شیشه رفلکس است. صنعت خودرو و حمل و نقل در جایگاه بعدی قرار دارد و حدود ۳۸ هزار میلیارد ریال حجم فروش محصولات نانوی این حوزه است که ۶۵ درصد آن را کاتالیست‌های خودرو تشکیل می‌دهند.

علی زبر دستی، عضو کسب و کار ساختمان ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به انعقاد قراردادی برای تجاری‌سازی خانه‌های نانویی پیش ساخته، گفت: این نوع خانه‌ها که از بتن نانویی ساخته شده، از سوی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به تولید رسیده است.

وی با بیان اینکه این شرکت چندین سال است که بر روی این محصول کارهای تحقیق و توسعه انجام داده است، اظهار کرد: این محصول دارای تاییدیه از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است.

زبر دستی خاطر نشان کرد: با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان البرز این خانه‌های پیش ساخته، صنعتی‌سازی و برای طرح نهضت ملی ساختمان تولید انبوه می‌شود.

وی استحکام بالا و اخذ استاندارد در محل کارخانه را از مزایای این محصول ذکر کرد و یادآور شد: از آنجایی که بتن استفاده شده در آن مسلح شده است، مقاومت بالایی دارد و تاییدیه مقاومت آن در برابر زلزله‌هایی با بزرگای ۸ از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی صادر شده است.

ساخت خانه‌های ویلایی پیش‌ساخته نانویی

تاکنون حدود ۴۰ محصول مبتنی بر نانو فناوری برای ساخت خانه نانویی از سوی شرکت‌های فعال در حوزه نانو به تولید رسیده است و به اعتقاد متخصصان با در اختیار داشتن مصالح نانویی می‌توان در مدت یک ماه یک خانه نانویی را پیاده‌سازی کرد؛ سازه‌هایی که پاسخگوی نیازهایی چون ایمنی سازه در برابر زلزله، بهینه‌سازی مصرف انرژی و آنتی باکتریال کردن سازه‌ها است.

شیشه، انواع رنگ‌ها، عایق‌های بر پایه پلیمرها و پوشش‌ها از جمله محصولات نانویی برای کاهش مصرف انرژی در سازه‌ها است؛ ضمن آنکه این محصولات علاوه بر آنکه به کاهش انتقال حرارت کمک می‌کنند، زمینه‌ساز اجرای مبحث ۱۹ ساختمان خواهند شد.

اخیرا یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، سیستم ساختمانی پیش‌ساخته مبتنی بر اجرای ساختمان بتن مسلح پیش‌ساخته و با استفاده از قطعات مدولار را به تولید رسانده است.

این قطعات شامل بخشی از کف، سقف و دیوارهای بتن آرمه است که با قرارگیری در مجاورت یکدیگر در تراز افق یا قرارگیری بلوک‌ها بر روی یکدیگر با استفاده از اتصالات پیچ و مهره‌ای، ساختمان‌های یک یا دو طبقه ایجاد می‌شود. در این سیستم برای عبور لوله‌های برقی و تاسیسات ساختمانی تمهیداتی پیش‌بینی شده است که هیچ گونه تخریب یا اصلاحی در زمان اجرا مورد نیاز نیست. با به‌کارگیری این سیستم ساختمانی می‌توان با انواع و اقسام فضاهای مورد نیاز در طراحی و ساخت بناها دست یافت.

از شاخص‌ترین مزایای فناوری APS می‌توان به سرعت عمل در اجرای پوسته خارجی ساختمان اشاره کرد، به گونه‌ای که می‌توان اسکلت یک ساختمان دو طبقه با حدود ۲۰۰ متر مربع را در مدت ۲ روز برپا کرد.

نتایج تست‌های انجام شده در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نشان می‌دهد که با این فناوری می‌توان ساختمان‌های ضد زلزله را در تمام اقلیم‌ها و گستره‌های کشور ایران طراحی و اجرا کرد.

شهرک‌سازی زیر سقف نانو

شاهین ظهوری، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: ما در زمینه تولید، ساخت و ساز و مصالح ساختمانی از ۳ سال قبل در مرکز رشد پارک علم و فناوری استان البرز فعال شدیم.

وی ادامه داد: در این مدت قطعه بتنی را به تولید رساندیم که مانند لگو با کنار هم چیدن قطعات بتنی، خانه‌های پیش ساخته مقاوم، ساخته می‌شود.

وی ادامه داد: ما مجوزهای این محصول را برای مقاومت در برابر آتش‌سوزی، زلزله، مصرف انرژی و معماری از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی دریافت کردیم و بر اساس آن مجوز ساخت این خانه‌ها در کل پهنه‌های لرزه‌خیز کشور تا ۲ طبقه، صادر شد.

ظهوری با بیان اینکه اخیرا مجوز ۳ طبقه از این خانه‌های پیش‌ساخته از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی صادر شده است، خاطرنشان کرد: این محصول یک پلتفرم ساختمانی است که فرد می‌تواند با استفاده از آن صاحب خانه‌های مختلف شود.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: این خانه‌ها شامل قطعات بتن آرمه بزرگی هستند که با تریلی در کنار هم قرار می‌گیرند و از طریق پیچ و مهره‌هایی در هم فیکس می‌شوند.

وی مزیت خانه‌های پیش‌ساخته را ارتقای کیفیت ساخت و ساز و قیمت تمام شده کمتر دانست و افزود: در حالی که خانه‌های پیش‌ساخته به کاهش هزینه‌های ساخت و ساز و سرعت ساختمان‌سازی می‌انجامد، ولی در کشور این صنعت توسعه نیافته است. مردم به دنبال سازه‌های با کیفیت هستند و محصول ما یک سازه بتن آرمه است و ما امکان صنعتی‌سازی این پلتفرم را در کشور فراهم کردیم.

ظهوری با اشاره به همکاری این شرکت در طرح نهضت ملی مسکن، گفت: در قراردادی که با مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز منعقد شد، با ساخت ویلاهای دو طبقه در استان البرز با استفاده از این خانه‌های پیش‌ساخته نانویی، اقدام به شهرک‌سازی خواهد شد.

وی بتن این خانه‌های پیش‌ساخته را دارای نانو ذرات با مقاومت ۴۰_۳۰ مگاپاسکال دانست و گفت: رده مقاومتی بتن‌های ساختمانی ۳۰_۲۵ مگاپاسکال است، ولی تنها رده مقاومت برای سازه کافی نیست، بلکه مکانیک بتن و دوام آن مهم است و کاربرد فناوری نانو موجب شد تا به ساخت بتن‌هایی با مقاومت بالا دست یابیم.

بتن‌های این خانه‌های پیش‌ساخته در کارخانه ساخته می‌شود و قطعات آن به محل حمل می‌شود و چیدمان این قطعات از طریق پیچ و مهره‌ها صورت می‌گیرد. از آنجایی که این محصول در طرح نهضت ساختمان‌سازی جایگاه خاصی یافته، نشان دهنده آن است که قیمت تمام شده این نوع سازه‌های پیش ساخته، نسبت به سایر انواع سازه‌ها رقابتی است.

اختصاص بخشی از ۷۰ هکتار شهرک جدید به نانویی‌ها

شهرک جدید ماهدشت اولین منطقه‌ای است که قرار است بخشی از اراضی خود را به ساخت و سازهای پیش‌ساخته پیشرفته مبتنی بر نانو فناوری اختصاص دهد. در این طرح قرار است خانه‌های ویلایی پیش‌ساخته با مقاومت بالا در برابر زلزله احداث شود.

امید پورافشار، مدیر طرح نهضت ملی مسکن استان البرز نیز در گفت‌وگو با ایسنا یادآور می‌شود که با هماهنگی‌های انجام شده، به دلیل مجوزهایی که از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای این سازه‌ها صادر شد، با طرح‌ها و نقشه‌های معماری همخوان کردیم و بازطراحی صورت گرفت.

وی چنین ادامه می‌دهد: با توجه به راهبردهای وزارت راه، مسکن و شهرسازی در زمینه ساخت ساختمان‌های حیاط‌ دار و مستقل، طرح ساخت خانه‌های دو طبقه حیاط دار را آماده کردیم و پس از ارائه پلتفرم این طرح، طی انعقاد قراردادی قرار است حدود ۴۶۶ واحد مسکونی دو طبقه در شهرک مسکونی جدید در ماهدشت استان البرز ساخته شود.

پورافشار اضافه کرد: این شهرک جدید که در مرحله آماده‌سازی است، در مساحت ۷۰ هکتار در نظر گرفته شده است و بخشی از خانه‌های مسکونی که در این شهرک ساخته می‌شود، با استفاده از پلتفرم صنعتی‌سازی و نانو مواد در تولید بتن خواهد بود. استفاده از نانو موجب افزایش مقاومت بتن و دوام خواهد شد.

به گزارش ایسنا، بتن‌های نانویی این شرکت دانش‌بنیان از چنین مزایایی برخودار است:

مقاوم در برابر آتش: مقاومت اجزای سازه‌ای در برابر آتش‌سوزی بر اساس مدت زمانی سنجیده می‌شود که این اجزا می‌توانند آتش را بدون سوختن و فرو ریختن تحمل کنند. دانه‌های لیکا در دمای ۱۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تولید می‌شوند که می‌توانند شوک‌های حرارتی تا دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل کنند، به گونه‌ای که هر متر مربع دیوار حدود ۳ ساعت مقاومت دارد.

عایق صوتی: ویژگی‌های سطح بلوک و خواص دانه‌های لیکا باعث جذب صوت می‌شود. میزان افت صدا از بلوک‌های این شرکت به ضخامت ۱۵ سانتی‌متر برابر با  ۴۶ دسی‌بل است. با این بلوک‌ها الزامات مبحث ۱۸ مقررات ملی ساختمان برآورده خواهد شد.

عایق حرارتی: این بلوک‌ها در عایق کاری دیوارهای پیرامونی، مورد تایید سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت کشور قرار گرفته و بدون استفاده از هرگونه عایق دیگری، دیوار چیده شده با بلوک‌های این شرکت به عنوان عایق همگن محسوب می‌شود.

مقاومت: بلوک‌های این شرکت موجب کاهش نیروی زلزله وارد بر ساختمان می‌شود.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1402082115415/%D8%B4%D9%87%D8%B1%DA%A9-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%B3%D9%82%D9%81-%D9%86%D8%A7%D9%86%D9%88

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *