از زنده کردن ویرانههای باستانی از طریق واقعیت افزوده (AR) تا چاپ سهبعدی مصنوعات چند صد ساله، میراث فرهنگی استارت آپ ها در حال تغییر چشم انداز حفاظت از میراث و آموزش هستند. این دسته از شرکتها با بهرهگیری از فناوری برای تقویت ارتباط عمیقتر با گذشته ما، به محافظت از برخی از تعیینکنندهترین عناصر تاریخ بشر کمک میکنند.
TNW با سه استارت آپ نوآور در این فضا صحبت کرد تا بفهمد چگونه از آنها استفاده می کنند فن آوری برای پر کردن شکاف بین گذشته و حال
Wsense
بیش از ۲۰۰۰ سال پیش، شهر بایا در نزدیکی ناپل مقصد تعطیلات نخبگان امپراتوری روم بود. این شهر که به خاطر فضای مجلل و لذتگرایانهاش شناخته میشود، چهرههای برجستهای مانند سیسرو و حتی خود ژولیوس سزار را به خود جذب کرد.
امروزه حدود نیمی از شهر باستانی در زیر سطح دریای مدیترانه قرار دارد.
بایا یکی از معدود مکانهای زیر آب در جهان است که برای عموم باز است و از طریق غواصی، غواصی و تورهای قایق با کف شیشهای قابل دسترسی است. اما حفظ ویرانه های زیر آب کار آسانی نیست.
برای کمک به حفاظت از Baia، در سال ۲۰۱۹، وزارت میراث فرهنگی ایتالیا با Wsense، یک شاخه از دانشگاه Sapienza رم، که متخصص در نظارت و سیستمهای ارتباطی زیر آب است، شریک شد.
کیارا پتریولی، موسس و مدیر عامل Wsense و استاد دانشگاه ساپینزای رم، به TNW می گوید: «از آنجایی که GPS، ارتباطات رادیویی و سیگنال های ماهواره ای در زیر آب کار نمی کنند، باید زیرساخت های خود را برای حوزه زیر آب بسازید.
Wsense یک Wi-Fi زیردریایی ایجاد کرده است تا در زمان واقعی داده ها زیر سطح آب می تواند جمع آوری شده و به خشکی منتقل شود. برای خدمت به این هدف، استارتاپ فناوری عمیق شبکه ای از دستگاه های بی سیم IoUT (اینترنت اشیاء زیر آب) را توسعه داده است.
به طور خاص، سیستم Wsense بر گرههای چند حسگر متکی است که اطلاعاتی را در مورد جنبههای مختلف کیفیت آب، از دما و فشار گرفته تا pH، جریانهای شوری و جزر و مد ارائه میدهند.
داده ها به دو صورت قابل انتقال هستند. اولا، از یک گره به گره دیگر، فرآیندی که توسط یک بهینه شده است هوش مصنوعی الگوریتمی که با تغییر شرایط دریا مسیر انتقال را تغییر می دهد. ثانیاً، میتواند از طریق دروازههای Wsense به سطح منتقل شود، که یا در شناورهای شناور ادغام میشوند یا در زمین مجاور نصب میشوند، شبکه زیر آب را به ابر و از آنجا به بقیه جهان متصل میکنند.
در مورد Baia، این سیستم امکان نظارت از راه دور در محل را فراهم می کند، که به سادگی آلارم را در صورت دسترسی غیرمجاز تنظیم نمی کند، بلکه مهمتر از همه اطلاعات حیاتی آب را برای حفظ سایت ارائه می دهد.
این شامل ردیابی شرایط محیطی است که می تواند مصنوعات را مخدوش کند. همچنین مستلزم مشاهده سطوح انتشار CO2 برای درک چگونگی توسعه فعالیت های آتشفشانی منطقه است، در حالی که امکان مطالعه تأثیر تغییرات آب و هوا بر میراث فرهنگی زیر آب را فراهم می کند.
در اینجا ویدیویی از نحوه عملکرد سیستم Wsense در Baia آمده است:
علاوه بر این، این فناوری ابزار ارزشمندی را برای باستان شناسان غواصی در شهر غوطه ور فراهم کرده است. به لطف میکرونودهای ویژه متصل به تبلت ضد آب، غواصان می توانند هم با یکدیگر و هم با همکاران خود در بالای سطح ارتباط برقرار کنند. دکتر پتریولی می گوید: «آن را به عنوان یک واتس اپ زیر آب در نظر بگیرید. در عین حال، این میکروگره ها نوعی GPS زیر آب را ایجاد می کنند که به مکان یابی غواصان در زمان واقعی کمک می کند.
او می افزاید: «ما همچنین با یک شریک برای توسعه یک برنامه AR در رایانه لوحی خود همکاری کرده ایم که بازدیدکنندگان می توانند از آن برای مشاهده بازسازی های سه بعدی Baia در حالی که در سایت هستند استفاده کنند.
علاوه بر حفظ میراث فرهنگی، فناوری این استارتاپ دارای کاربردهای متعددی از جمله نظارت بر زیرساخت های زیست محیطی و حیاتی و آبزی پروری است. ژانویه گذشته، مجمع جهانی اقتصاد آن را «نوآورترین شرکت جهان در جمع آوری و مدیریت کلان داده ها به منظور حفاظت از محیط زیست اقیانوس ها» معرفی کرد.
Wsense که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد، به یک تیم ۵۰ نفره تبدیل شده است که دفاتری در ایتالیا، نروژ و بریتانیا دارد. در ماه اکتبر، اسپین آف برنده جوایز یک دور ۹ میلیون یورویی سری A را تکمیل کرد و مجموع بودجه خود را به ۱۳ میلیون یورو افزایش داد.
دارتاگنان
برای نجات یک قلعه در مضیقه نیازی به یک شوالیه در زره درخشان نیست – و این دقیقاً همان چیزی است که دارتاگنان ثابت کرده است. این استارت آپ مستقر در پاریس که به نام تفنگدار معروف دوما نامگذاری شده است، برای نجات و ارتقای قلعه هایی که در غیر این صورت به فراموشی سپرده می شدند، مبارزه می کند.
“ما می خواستیم قلعه ای را از A تا Z نجات دهیم.
این استارتاپ که در سال ۲۰۱۵ تأسیس شد، به عنوان یک پلتفرم تأمین مالی جمعی آغاز شد که اهداکنندگان را به مالکان/مدیران بناهای تاریخی مرتبط میکند. با ایجاد تدریجی یک جامعه، Dartagnans رهبر فرانسه در تأمین مالی جمعی برای حفاظت از میراث، درست پس از دو سال اول بهره برداری شد.
رومن دلوم، بنیانگذار و مدیر اجرایی Dartagnans، به TNW می گوید: «پس از یک نقطه، ما می خواستیم قلعه خود را داشته باشیم و آن را از A به Z نجات دهیم. ما سرمایه کافی برای خرید نداشتیم اما جامعه رو به رشدی داشتیم.
بنابراین در سال ۲۰۱۸، این استارتآپ مدل کسبوکار خود را دوباره ابداع کرد و مفهوم خرید جمعی قلعهها را معرفی کرد و این فرصت را برای هر کسی در جهان فراهم کرد تا در قلعههای در حال انقراض سرمایهگذاری کند و مالک مشترک شود.
دلوم می گوید: «زمانی که اولین کمپین خرید جمعی را راه اندازی کردیم، در ۴۵ روز بیش از ۱٫۶ میلیون یورو جمع آوری کردیم. این بدان معناست که وقتی به مردم فرصت می دهید، همه آنها صرف نظر از پیشینه خود برای یک هدف جمع می شوند.”
در پنج سال گذشته، دارتاگنان به نجات چهار قلعه در فرانسه کمک کرده است: Chateau de la Monthe لوستر در وین، قلعه Ebaupinay در دو سوور، قلعه از ویبراک در شارنت و قلعه از بولونی در اویز.
پس از خرید، قلعهها به تدریج بازسازی میشوند و برای فعالیتهای توریستی مانند بازدید، رویدادها، پروژههای داوطلبانه و برنامههای مهماننوازی به روی عموم باز میشوند. این استارتآپ با سرمایه شخصی در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰۰ همکار و جامعه بینالمللی متشکل از ۳۰۰۰۰۰ مدافع میراث را در خود جای داده است. از زمان تأسیس، ۱۵ میلیون یورو برای حفاظت از بناهای تاریخی جمع آوری کرده است.
Co-castellans میتوانند روی قلعهها در پلتفرم استارتآپ سرمایهگذاری کنند و در ازای آن، سهام مالکیت را دریافت کنند، که میتوانند آن را نگه دارند، بفروشند یا به فرزندان یا دوستان خود منتقل کنند. دلوم توضیح می دهد: «این سهم یک شرکت است. ما برای هر قلعه ای که کار می کنیم یک شرکت ایجاد می کنیم و سپس سهام آن را به مردم می فروشیم.» قیمت هر سهم ۷۹ یورو است.
به گفته دلوم، دارتاگنان یک سوم قلعه ها را در اختیار دارد که به آن اجازه می دهد تا شرکت را پایلوت کند و فعالیت های مرمت، مدیریت، بازاریابی و گردشگری را انجام دهد. او می گوید: «من مثل یک مدیرعامل هستم با هزاران و هزاران سهامدار خرد.
با این وجود، کاستلانها در تصمیمگیریهای مدیریتی بزرگ حرف خود را دارند و هر سهم یک رای را نشان میدهد. جامعه همچنین از طریق فعالیت ها، جلسات و مجامع، چه به صورت حضوری و چه آنلاین، درگیر می شود. بزرگترین رویداد این شرکت، The Night of the Castles (لینک) است، زمانی که صدها قلعه در سراسر فرانسه و اروپا به طور همزمان درهای خود را در شب باز می کنند.
Dartagnans در حال حاضر ۱۴ کارمند دارد و تنها در فرانسه فعالیت می کند و برنامه های آتی برای توسعه بین المللی دارد. در یک دهه آینده، دلوم امیدوار است که نیمی از بازسازی مورد نیاز برای قلعه ها را انجام دهند. هدف دیگر این است که به رشد آنچه که او «جامعه شاد» مینامد، ادامه دهد.
سلام.داستان ها
ایستادن در مقابل خرابههای تاریخی یا گلدانی که قدمت آن به ۵۰۰ سال قبل از میلاد میرسد میتواند باعث ایجاد احساس جدایی شود. حتی برای کسانی که تخیل روشنی دارند، بازسازی گذشته از روی یک شی چند صد ساله کار آسانی نیست – اما خوشبختانه، فناوری می تواند کمک کند.
Hi.Stories در سال ۲۰۱۷ در سیسیل با مأموریت ادغام فناوری های دیجیتال در میراث فرهنگی برای کمک به تسهیل ارتباطات و در نتیجه حفاظت از آن تأسیس شد.
این استارت آپ خدمات متعددی را ارائه می دهد. مدل های سه بعدی و چاپ آثار باستانی موزه را توسعه می دهد. با استفاده از روایتهای داستانگویی و گیمیفیکیشن، اپلیکیشنهایی را برای مکانهای باستانشناسی و موزهها طراحی میکند. و تورهای مجازی بر اساس واقعیت افزوده (AR) ایجاد می کند.
یکی از مزیت های قابل توجه این ابزارها افزایش تجربه تعاملی بازدیدکنندگان و به نوبه خود، تعامل آنها با میراث است.
لونا ملی، “ارتباط از طریق تحقق سیستم های استفاده دیجیتالی اجازه می دهد تا میراث در سطوح مختلف خوانده شود: بازدید کننده – در محل یا از راه دور – قهرمان بازدید خود می شود و می تواند درجات مختلف غوطه وری را انتخاب کند.” یکی از بنیانگذاران این استارت آپ به TNW می گوید.
مزیت دیگر دسترسی بهتر به نمایشگاه ها است که فراتر از مزایای آشکار دسترسی از راه دور به سایت ها یا مجموعه های موزه است.
برای مثال، بازتولید سهبعدی اشیاء، جایگزینی برای گروههایی مانند افراد دارای اختلالات بینایی برای نزدیک شدن به آثار هنری از طریق لمس ارائه میدهد. به گفته این شرکت، این سرویس خاص می تواند برای اهداف آموزشی نیز مورد استفاده قرار گیرد و دانش آموزان را قادر می سازد تا ارتباط مستقیم و فیزیکی با مصنوعات ایجاد کنند.
ملی میگوید که پس از همهگیری، آگاهی از نیاز به استفاده از فناوریهای دیجیتال برای ارزشگذاری و تملک فرهنگی افزایش یافته است. این منجر به افزایش تقاضا برای این خدمات شده است – به ویژه در مورد ایجاد محتوا و پلتفرم هایی که می توانند در برنامه های راهنمای چندرسانه ای، برنامه های وب با واقعیت افزوده، و تورهای همه جانبه استفاده شوند. در همین حال، مدلها و چاپهای سهبعدی بیشترین تقاضا را داشتهاند، تا حدی به دلیل پتانسیل آنها برای بهبود دسترسی به نمایشگاهها.
در ویدیوی زیر می توانید بخشی از بازسازی سه بعدی و تور مجازی این استارت آپ در نکروپلیس در Via Sant’ Euplio در کاتانیا را تماشا کنید:
در حال حاضر Hi.Stories یک کارمند دائمی و دو کارمند خارجی دارد. این استارتآپ پس از تامین مالی اولیه ۵۰ هزار یورویی از طریق مشارکت در پروژه Cultura Crea (که برای کسبوکارهای جدید ایتالیای جنوبی فعال در صنایع فرهنگی و خلاق تامین مالی میکند)، برای توسعه خود به بودجه داخلی متکی بوده است.
در پنج سال آینده، Hi.Stories انتظار دارد موقعیت خود را در ایتالیا تقویت کند و قصد دارد به بازارهای بین المللی گسترش یابد. در حالی که موقعیت استارت آپ در سیسیل مانع قابل توجهی برای غلبه بر ایجاد ارتباطات بوده است، ملی به یک مشکل مهم تر برای شرکت های این بخش اشاره می کند.
“هنگام نزدیک شدن به یک پروژه دیجیتالی برای میراث فرهنگی، مهم ترین چالش این است که از میل به آزمایش دیجیتال غافل نشویم و در عین حال از مهم ترین جنبه، یعنی در خدمت فرهنگ بودن غفلت کنیم.” – و این در واقع باعث می شود همه چیز تفاوت.
منبع: https://thenextweb.com/news/tech-bringing-ancient-ruins-back-to-life-how