گوگل در حال معرفی ویژگی جدیدی به نام «درباره این تصویر» در نتایج جستجوی خود است تا به کاربران در تأیید منشأ تصاویری که در فضای آنلاین کشف میکنند کمک کند.
در حالی که این ویژگی در ابتدا در اوایل سال جاری معرفی شد، اکنون برای کاربران گسترده تری عرضه می شود. گوگل تایید کرده است که این ویژگی جدید برای کاربران انگلیسی زبان در سراسر جهان در دسترس است.
هنگامی که کاربران با تصویری در جستجوی گوگل یا تصاویر گوگل مواجه می شوند، می توانند با کلیک بر روی منوی سه نقطه ای مرتبط با تصویر، به ویژگی «درباره این تصویر» دسترسی پیدا کنند. انتخاب “درباره این تصویر” اطلاعات پس زمینه حیاتی و زمینه تصویر را در اختیار کاربران قرار می دهد.
کاربران می توانند تعیین کنند که جستجوی Google برای اولین بار چه زمانی تصویر یا تصاویر مشابه را شناسایی کرده است. همچنین نشان میدهد که آیا تصویر قبلاً در سایر وبسایتها منتشر شده است یا خیر، و به اصلاح موقعیتهایی که تصویر قدیمیتر بهطور نادرست با رویداد اخیر مرتبط است، کمک میکند.
کاربران همچنین می توانند استفاده و توضیحات سایت های دیگر را ببینند. این به کاربران اجازه می دهد تا نحوه استفاده سایر صفحات وب از تصویر و آنچه در مورد آن می گویند را بررسی کنند. این شامل اطلاعات منابع خبری و وبسایتهای راستیآزمایی است که به کاربران در ارزیابی ادعاهای مطرح شده در مورد یک تصویر کمک میکند و دیدگاهها و شواهد مختلفی را از منابع مختلف ارائه میدهد.
در صورت وجود، کاربران می توانند به اطلاعات اضافی مانند ابرداده های اضافه شده به تصویر توسط سازندگان یا ناشران آن دسترسی داشته باشند. این اطلاعات ممکن است نشان دهد که آیا تصویر توسط هوش مصنوعی (AI) تولید شده یا اصلاح شده است. تصاویر ایجاد شده توسط هوش مصنوعی گوگل حاوی این اطلاعات در فایل اصلی خواهند بود.
معرفی ابزار «درباره این تصویر» با تلاشهای مداوم Google برای مبارزه با اطلاعات نادرست در اینترنت مطابقت دارد. طبق یک مطالعه Poynter در سال ۲۰۲۲، بخش قابل توجهی از مردم، حدود ۶۲ درصد، معتقدند که روزانه یا هفتگی با اطلاعات نادرست مواجه می شوند. ابزار «درباره این تصویر» با هدف ارائه ابزاری به کاربران برای ارزیابی سریع محتوا و به دست آوردن درک بهتری از زمینه تصاویری که با آنها مواجه میشوند، است.
شایان ذکر است که اگرچه این ویژگی میتواند ابزار ارزشمندی برای تأیید منبع تصویر باشد، اما متکی است که کاربران فعالانه اقداماتی را برای انجام این کار انجام دهند. ویژگی «درباره این تصویر» به کاربران این امکان را میدهد تا زمانی که با تصاویر مشکوک یا خارج از زمینه به نظر میرسند تصمیمات آگاهانه بگیرند و به تجربه آنلاین قابلاعتمادتری کمک کند.
منبع: https://www.firstpost.com/tech/news-analysis/fighting-misinformation-google-search-to-roll-out-new-tool-to-detect-fight-fake-news-manipulated-images-13305642.html