ناسا کشف کرد که سیارکی به نام دینکی در واقع قمر خود را دارد

فضاپیمای لوسی ناسا برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد به دام افتاده در نزدیکی مشتری، کشف جالبی کرده است. این فضاپیما یک سیارک به نام دینکی پیدا کرد که در واقع یک سیارک کوچکتر به دور آن می چرخد. درست است. این در اصل یک ماه با ماه خود است. این یک اوروبوروس کنجکاوی کیهانی است.

اصطلاح فنی در اینجا یک جفت سیارک دوتایی است و دینکی، که نام اصلی او دینکینش است، توسط لوسی در طی یک پرواز سریع توسط لوسی مشاهده شد. در آن زمان بود که فضاپیمای کوچکتر “ماه” را در حال چرخش به دور خود دید.

جسیکا سان شاین، دانشمند سیاره‌شناسی در دانشگاه مریلند، گفت: «یک دودویی مطمئناً یک احتمال بود. علمی آمریکایی. “اما انتظار نمی رفت و واقعا عالی است.”

در واقع، مگس به خودی خود قرار نبود چیز قابل توجهی پیدا کند. این به سادگی یک آزمایش آزمایشی برای تیم بود تا قبل از بررسی سیارک‌های تروجانی که در جلو و پشت مشتری به دور خورشید می‌چرخند، مهارت‌های خود را تقویت کنند. این تیم می‌خواست مطمئن شود کاوشگر لوسی با موفقیت به سنگ فضایی می‌چسبد، حتی زمانی که هر دو جسم بسیار سریع حرکت می‌کردند. حدس بزن چی شده؟ کار کرد. هال لوینسون، دانشمند سیاره‌شناسی در مؤسسه تحقیقاتی جنوب غربی و محقق اصلی ماموریت لوسی، گفت که این آزمایش “به‌طور شگفت‌انگیزی موفقیت‌آمیز بود.”

درمورد دینکی و ماهواره، اوه، حتی بدتر از آن، دانشمندان ناسا هنوز راه درازی برای تحقیق در پیش دارند، زیرا تنها حدود یک سوم داده های مربوطه به زمین ارسال شده است. ناسا مجموعه‌ای از تصاویر منتشر کرده است که دینکی و شبه ماه آن را نشان می‌دهد، اما هنوز هیچ داده واقعی وجود ندارد.

با این حال، حتی فقط از روی این تصاویر، می توانید چیزهای زیادی در مورد این دو جرم آسمانی بگویید. بر روی بدنه اصلی دینکی با نام مستعار دینکیش یک خط الراس استوایی قابل مشاهده است و یک خط الراس ثانویه از آن منشعب می شود. سیارک مادر در دهانه‌هایی پوشیده شده است که احتمالاً نتیجه برخوردهای متعدد توسط سیارک‌های دیگر است. لوینسون می گوید که تصاویر بیشتری از ماهواره ثانویه وجود دارد و این تصاویر نشان می دهد که سیارک کوچک چیزهای “جالب” در جریان است. او در ادامه می گوید که این شکل «واقعاً عجیب است».

جفت سیارک‌های دوتایی نادر نیستند، زیرا محققان دریافته‌اند که حدود ۱۵ درصد از سیارک‌های نزدیک به زمین دارای یک همراه مداری زیبا هستند. ناسا و محققان وابسته هنوز منتظر داده های بیشتری از این جفت هستند، از جمله تصاویر رنگی و طیف سنجی که باید نور بیشتری را بر روی این دو سیارک بتاباند. لوینسون می گوید “چیزهای جالب زیادی در راه است.”

در همین حین، لوسی این کار را خواهد کرد به ماموریت اصلی خود ادامه دهد، برای بررسی آن سیارک های مرموز تروجان در نزدیکی مشتری. در سال ۲۰۲۵ با یکی تماس خواهد گرفت.

این مقاله در ابتدا در Engadget در https://www.engadget.com/nasa-discovered-that-an-asteroid-named-dinky-actually-has-its-own-moon-173028204.html?src=rss منتشر شد.


منبع: https://www.engadget.com/nasa-discovered-that-an-asteroid-named-dinky-actually-has-its-own-moon-173028204.html?src=rss

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *