ایسنا/یزد رییس پارک علم و فناوری یزد با اشاره به آغاز بکار سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران با ارائه افزون بر ۶۰ مقاله به میزبانی یزد، گفت: زیست بوم فناوری و نوآوری یزد یکی از کامل ترین زیست بوم های نوآوری کشور است.
«سید حبیبالله میرغفوری» در مراسم افتتاح این دوره از کنفرانس که پیش از ظهر امروز در دانشگاه یزد برگزار شد، با اشاره به این که برگزاری این همایش یک فرصت بسیار خوب برای استان یزد است، اظهار کرد: پارک علم و فناوری یزد به مدت ۲۰ سال سابقه دارد که در حال حاضر تبدیل به یک پارک توسعه یافته شده است به نحوی که در پارک یزد ۳۵۰ شرکت مستقر شدهاند.
وی افزود: یکی از اقدامات شاخصی که در استان یزد انجام شده همکاری مراکز رشد تمام دانشگاه ها است که حدود ۱۵۰ شرکت نیز در این مراکز رشد مستقر شده اند و بیشترین ترکیب نیز در حوزه آی تی و صنایع پیشرفته، هوافضا است.
میرغفوری با تاکید بر اینکه در استان یزد عناصر مختلف زیست بوم در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: صندوق پژوهش و نوآوری یزد یکی از صندوق های مطرح کشور است که ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و خدمات ارائه می دهد.
وی با تاکید بر اینکه مراکز نوآوری نیز در استان یزد فعال هستند و باعث شده یکی از کامل ترین زیست بوم های نوآوری در استان یزد فعال باشد، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ که به نام دانش بنیان نامگذاری شده بود اتفاقات خوبی برای شرکت های نوآوری خوبی به وقوع پیوست و تسهیلات ۱۸ و از بودجه عمرانی برای شرکت های دانش بنیان اعتبارات خوبی اختصاص یافت و ۴۵ هکتار در بهترین نقطه شهر قطعه بندی شده و دراختیار شرکت ها قرار میگیرد.
رئیس پارک علم و فناوری یزد با اشاره به اینکه براساس مصوب دومین همایش انجمن علمی پارک های علم و فناوری مقرر شد سومین همایش در استان یزد برگزار شود، تصریح کرد: پس از فراخوان، ۶۱ مقاله پذیرش شد که ۴۴ مقاله بهصورت حضوری و ۱۷ مقاله بهصورت پوستر ارائه میشود که امیدواریم از این فرصت برای تبادل تجربیات بین عناصر مختلف زیستبوم شکل بگیرد و بتوانیم از این همایش برای پیشرفت زیستبوم فناوری کشور استفاده کنیم.
لزوم ترویج فرهنگ حمایت از شرکتهای دانش بنیان
«اسفندیار اختیاری» نماینده زرتشتیان و رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان این که سال ها قبل در هنگام تشکیل پارک های علم و فناوری زحمات زیادی انجام شد تا مفهوم پارک ها و علت تشکیل آنها برای دستگاه های دولتی مختلف تشریح شود، اظهار کرد: باید اعتقاد به رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان در تمام بدنه دولت و شرکت های اجرایی ایجاد شود و از شعار دادن فراتر رود و تبدیل به اقدامات عملی شود.
وی با ضعیف خواندن اختصاص تسهیلات تبصره ۱۸ به شرکت های دانش بنیان، افزود: متاسفانه برخی کارشناسان در این زمینه توجیه نیستند به نحوی که علیرغم اینکه بودجه و اعتبار برای شرکت های دانش بنیان از سوی دولت اختصاص یافته است ولی به علت عدم فرهنگ و اعتقاد به اجرای طرح های شرکت های دانش بنیان توسط برخی کارشناسان این قانون ها اجرا نمیشود.
نماینده زرتشتیان در مجلس با اشاره به اینکه باید فرهنگ دانش بنیان به جایگاهی برسد که تمام مدیران و کارشناسان به صورت کامل با اهداف این شرکتها آشنا باشند، تصریح کرد: تعداد شرکتهای دانش بنیان به صورت قابل توجهی در کشور افزایش یافته است و به همین دلیل باید بدنه دولت به صورت کامل توجیه باشد و بداند که اگر محصولی توسط شرکت دانش بنیان در حال تولید باشد باید کاملا حمایت کند و هر اقدامی که این شرکت دانش بنیان برای توسعه محصول خود نیاز دارد در اختیار آن قرار دهد.
اختیاری با تاکید بر اینکه اگر فرهنگ دانش بنیان در بدنه کارشناسان و مدیران دولت شکل بگیرد دیگر شاهد کوچ برخی شرکت ها نخواهیم بود، خاطرنشان کرد: باید روسای پارک های علم و فناوری وقت بگذارند و با مدیران جلسه برگزار کنند و آنها را در این زمینه توجیه کنند و دغدغه های شرکت های دانش بنیان را برای آنها تشریح کنند.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402081712579/%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D9%88%D9%85-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D9%86%D9%88%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C-%DB%8C%D8%B2%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D9%88%D9%85-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA