محققان زمینشناس در کنفرانس کواترنری، با حضور محققان بین المللی، اثرات تغییر اقلیم بر مخاطرات زمینشناسی را بررسی میکنند.
به گزارش ایسنا، دکتر سحر ملکی، دبیر اجرایی سومین کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر ورز دوشنبه، ۹ بهمن در مراسم افتتاحیه این نشست، گفت: بیشک دنیای امروز در کنار نیاز روزافزون به منابع طبیعی، از انواع مشکلات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی رنج میبرد.
وی خاطرنشان کرد: مسائل زیست محیطی مانند بحران آب و خاک و مخاطرات طبیعی، انسان و اکوسیستم را به طور جدی به خطر میاندازد و خسارات جبرانناپذیری به بار میآورد و این موضوعی است که بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران به آن پرداختهاند.
دبیر اجرایی سومین کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر، مدیریت منابع آب و خشکسالی، افزایش جمعیت و توسعه شهرنشینی، بهرهبرداری بیقید و شرط از منابع طبیعی و دستکاری محیط زیست، آلودگی هوا، فرسایش خاک و کاهش تغییرات اقلیمی را از مهمترین چالشهای کشور نام برد و یادآور شد: نگاهی اجمالی به حجم این چالشها، اهمیت مطالعات کواترنر و بار سنگینی را که بر دوش جامعه علمی است، به ما یادآوری میکند.
ملکی درباره هدف برگزاری این کنفرانس، گفت: این نشست با هدف پرداختن به این موضوعات با گرد هم آوردن دانش و علوم روز، تبادلنظر و تهیه پروژهها و برنامههای مشترک برگزار میشود.
وی با بیان اینکه از فروردین ماه سال گذشته همزمان با فراخوان چکیده مقالات، فعالیت دبیران علمی و اجرایی همایش آغاز شد، تصریح کرد: در این مدت تا پایان مهلت چکیده تا پایان آذرماه، حدود یکصد مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد و مقالات توسط کمیته علمی مورد بررسی دقیق قرار گرفت و ۶۰ مقاله پذیرفته شد.
دبیر اجرایی سومین کنفرانس بینالمللی علوم کواترنر ادامه داد: در نهایت تصمیم گرفته شد که ۴۰ مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر به صورت آنلاین و حضوری در طول سه روز ارائه شود.
ملکی در پاسخ به این سؤال که آیا تغییرات اقلیمی مربوط به دوران کواترنری میشود، گفت: دوره کواترنری از حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ سال پیش شروع شده است، ولی اینکه بخواهیم بگوییم تغییرات آب و هوایی از این دوره آغاز شده، گزاره درستی نیست؛ چرا که تغییرات آب و هوایی از زمان تشکیل زمین بوده است.
وی افزود: ولی از آنجایی که از دوران کواترنری شکل زمین تغییری نیافته است و کوهزایی خاص و یا تغییرات اساسی چون بسته و یا باز شدن قارهها را به طور محسوس نداشتیم، سیکلهای منظم آب و هوایی را تجربه میکنیم.
ملکی، سیکلهای منظم آب و هوایی را دورههایی دانست که هر چند صد سال یک بار یک دوره یخبندان و بین یخبندان را شاهد خواهیم بود، یادآور شد: در این بین، دورههای شبه یخبندان و شبه بین یخبندان را هم داریم و از آنجایی که سیکلهای آب و هوایی تکرارشونده هستند؛ از این رو مطالعات این سیکلها مهم است.
عضو انجمن کواترنری ادامه داد: این طور نیست که ما در دوره کواترنری با تغییر اقلیم مواجه هستیم، بلکه از ابتدای شکلگیری زمین این تغییرات بوده ولی در دوره کواترنری سیکل آب و هوایی منظمی مشاهده میشود.
وی با تاکید بر اینکه گذشته کلید راه آینده است، گفت: در روز پایانی این همایش نشستی در زمینه مخاطرات با حضور صاحبنظران و متخصصان برگزار میشود و طی آن در خصوص اثرات تغییر اقلیم بر مخاطرات زمینشناسی بحث و تبادل نظر خواهد شد.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402110906452/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D8%AB%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D9%82%D9%84%DB%8C%D9%85-%D8%A8%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%85%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86