کاربران ایرانی و سایدلود برنامه‌های آیفون؛ آیا باید امیدوار باشیم؟

همانطور که ماه‌ها قبل پیش‌بینی شده بود، اپل سیستم اختصاصی جدیدی به نام Countryd توسعه داده است. این سیستم چندین داده‌ی مختلف را مورد بررسی قرار می‌دهد تا موقعیت مکانی کاربر را شناسایی کند. Countryd در سیستم‌عامل iOS 16.2 توسعه داده شد، اما تا امروز مورد استفاده قرار نمی‌گرفت.

بررسی اسناد بخش پشتیبانی اپل نشان می‌دهد که سیستم‌عامل iOS به‌منظور تشخیص واجدشرایط‌بودن آیفون یا آیپد برای دریافت سایدلود و همچنین فروشگاه‌های آنلاین متفرقه، این معیارها را بررسی می‌کند:

  • آدرس صورت‌حساب (Billing Address) واردشده برای اپل آیدی.
  • موقعیت مکانی فعلی کاربر (ظاهرا اپل صرفا کشور محل زندگی را بررسی می‌کند، نه موقعیت مکانی دقیق).
  • منطقه‌ی واردشده در تنظیمات iOS.
  • نوع دستگاه (آیفون، آیپد یا موارد دیگر).

سیستم Countryd اپل به‌طور دقیق بررسی می‌کند که دستگاه مورد استفاده‌ی کاربر از چین آمده است یا نه. اپل در این زمینه بسیار سخت‌گیر خواهد بود و اجازه‌ی فعال‌شدن سایدلود را به دستگاه‌های چینی نخواهد داد. دلیل این سخت‌گیری نامشخص است.

اپل همچنین در حال اضافه‌کردن بخش جدیدی به منوی About This iPhone است تا کاربران بتوانند ناحیه‌ی مکانی واردشده برای دستگاه را ببینند. اپل لینک یک مقاله از وب‌سایت رسمی‌اش را در این بخش قرار می‌دهد تا کاربر به جزئیات بیشتری دسترسی پیدا کند؛ اما این لینک فعلا قابل دسترس نیست.

سخت‌گیری‌های اپل، فعال‌سازی سایدلود آیفون را برای ایرانی‌ها غیرممکن می‌کند

فهرست کشورهایی که در سایدلود در آن‌ها فعال می‌شود، ازطریق سرورهای اپل در دسترس قرار می‌گیرد؛ این یعنی اپل در هر زمان که دلش بخواهد، می‌تواند فهرست کشورها را اصلاح کند. اگر قانون مشابه DMA در کشورهای دیگر تصویب شود، اپل به‌سادگی تمامی تغییرات اعمال‌شده برای کاربران اروپا را در سایر کشورها نیز فعال می‌کند.

پیش‌نیازهای سخت‌گیرانه‌ی اپل باعث می‌شوند که فعال‌سازی سایدلود آیفون در ایران تقریبا غیرممکن باشد؛ مگر این‌که توسعه‌دهندگان بتوانند راهکار جدیدی برای دورزدن محدودیت‌های اپل پیدا کنند.

فعال‌سازی سایدلود در کشورهایی مثل ایران نه‌تنها نیازمند تغییر ریجن اپل آیدی است، بلکه فریب‌دادن سیستم لوکیشن آیفون را می‌طلبد (این را هم فراموش نکنید که اکثر آیفون‌های بازار ایران پارت‌نامبر چین دارند).

به‌روزرسانی ابزار iPhone Simulator به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد که سیستم جدید توزیع اپلیکیشن‌ها در خارج از اپ استور را شبیه‌سازی کنند.

اپل سیستم دیگری توسعه داده است که توانایی نادیده‌گرفتن قوانین رگولاتوری و فعال‌سازی سایدلود برای یک اپل آیدی خاص را دارد. این سیستم احتمالا صرفا برای کارمندان اپل طراحی شده است و هرگز به‌صورت عمومی در دسترس قرار نمی‌گیرد.

فروشگاه‌های متفرقه‌ی آیفون مبتنی‌بر رابط MDM هستند

آخرین نکته‌ی مهم درباره‌ی سایدلود آیفون به MDM مربوط می‌شود. ظاهرا اپل تصمیم گرفته از رابط جدید Managed App Distribution (که برای راهکارهای MDM ساخته شده است) به‌عنوان بک‌اندِ فروشگاه‌های متفرقه استفاده کند.

مقاله‌های مرتبط

Managed App Distribution دارای سیستم‌هایی برای دانلود، نصب و حتی به‌روزرسانی اپلیکیشن ازطریق منابع خارجی است. این سرویس همچنین می‌تواند سازگاربودن دستگاه‌ها با نسخه‌های مختلف iOS را بررسی کند (همان کاری که اپ استور انجام می‌دهد).

ظاهرا اولین نسخه‌ی بتای iOS 17.4 شامل بخش جدیدی به نام MarketplaceKitBridge در رابط Managed App Distribution است که به فعال‌سازی سایدلود کمک می‌کند.


منبع: https://www.zoomit.ir/software-application/415738-apple-iphone-sideloading-iran/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *