عبور سیارک ۲۰۲۳ EY از نزدیکی از زمین

۱۷ مارس ۲۰۲۳ یک سیارک کوچک از نزدیکی زمین، حتی نزدیک‌تر از فاصله ماه، پرواز کرد. عرض این سیارک که ۲۰۲۳ EY نام داشت ۱۶ متر تخمین زده‌ شد.

فاصله عبور آن از سطح زمین ۲۳۹,۸۰۰ کیلومتر و یا حدود ۶۲ درصد از فاصله متوسط ماه از زمین بود. درحالی‌که این رویارویی از نظر نجومی بسیار نزدیک است، ۲۰۲۳ EY هیچ شانسی برای تأثیرگذاری بر سیاره ما نداشت.

این سیارک برای اولین‌بار، در ۱۳ مارس، توسط سامانه هشدار نهایی برخورد سیارک به زمین (ATLAS) توسط ناسا کشف شد. ATLAS اولین دستگاهی است که قادر است هر ۲۴ ساعت کل آسمان را اسکن کند و اخترشناسان را قادر می‌سازد تا اجرام نزدیک به زمین مانند سیارک‌ها را فهرست‌بندی و شناسایی کنند.

به گفته‌ ناسا، این سیستم از چهار تلسکوپ تشکیل شده‌ است که هر کدام قادر به بررسی منطقه‌ای از آسمان هستند که ۱۰۰ برابر بزرگ‌تر از ماه کامل است. دو تلسکوپ در هاوایی و دو تلسکوپ دیگر در آفریقای جنوبی و شیلی قرار دارند.

سیستم ATLAS تاکنون بیش از ۷۰۰ سیارک نزدیک به زمین را کشف کرده است که هیچ یک از آنها سیاره ما را تهدید نمی‌کرد.

ما هنوز هیچ خطر برخورد سیارکی قابل‌توجهی برای زمین پیدا نکرده‌ایم، اما به جستجوی آن ادامه می‌دهیم. هدف سازمان‌های فضایی یافتن‌ هرگونه خطر احتمالی از سال‌ها تا چند دهه قبل است. در این‌صورت می‌توان با استفاده از فناوری‌هایی که از قبل در اختیار داریم، آنها را دور کرد.

بر اساس گزارش‌ها، ۲۰۲۳ EY یکی از ۱۴ سیارک شناخته شده است که در فاصله ۱ قمری زمین قرار گرفت.


منبع: https://digiato.com/astronomy/asteroid-earth-flyby-march-2023ey

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *