مقایسه‌ گلکسی A55 با ناتینگ فون ۲a و پوکو X6 پرو؛ رقابت نفس‌گیر سه تفنگدار

در دوربین‌های فوق‌‌عریض و سلفی ناتینگ فون ۲a اوضاع کمی بهتر می‌شود. در هر دو دوربین، تصاویری با جزئیات دقیق داریم و تمایل این دوربین‌ها به گرم‌تر نشان‌دادن تصاویر کمتر از دوربین اصلی است.

هر سه مجموعه‌دوربین‌های پشتی گلکسی A55 و پوکو X6 پرو و ناتینگ فون ۲a توانایی فیلم‌برداری با حداکثر وضوح ۴K و نرخ ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه را دارند.

سخت افزار و پردازنده

میان‌رده‌ی جدید سامسونگ میزبان پردازنده‌ی اگزینوس ۱۴۸۰ است که در واحد CPU آن هسته‌های Cortex-A78 و Cortex-A55 با چینش ۴ به‌علاوه ۴ در کلاسترهای قدرتمند و کم‌مصرف درکنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. اگزینوس ۱۴۸۰ از پردازنده‌ی گرافیکی Xclipse 530 برای اجرای وظایف سه‌بعدی استفاده می‌کند.

استفاده از پردازنده‌ای با فرکانس‌ بیشتر در گلکسی A55 که بر‌اساس نتایج بنچمارک‌ها، عملکرد قوی‌تری در‌مقایسه‌با پردازنده‌ی اگزینوس ۱۳۸۰ دارد، به‌طور حتم انتظارات کاربران را از میان‌رده‌ی جدید سامسونگ در بخش عملکرد پردازشی افزایش می‌دهد.

نکته‌ای که شاید ما را کمی به اجرای روان‌تر بازی‌ها و برنامه‌های نسبتاً سنگین در A55 امیدوار می‌کند، جایگزینی پردازنده‌ی گرافیکی Mali با مدل ۵۳۰ از سری Xclipse است؛ پردازنده‌ای میان‌رده که مبتنی‌بر معماری گرافیکی AMD RDNA2 است و احتمالاً نتیجه‌ی بسیار بهتری را در بخش عملکرد بازی درمقایسه‌با نسل گذشته‌ی این گوشی ارائه خواهد کرد.

ناتینگ فون ۲a مجهز به پردازنده‌ی مدیاتک Dimensity 7200 Pro است. این تراشه‌ی ۸ هسته‌ای در بررسی کارشناسان زومیت با تکیه‌ بر توانایی پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G610 MC4 توانست بازی Call of Duty Mobile را با تنظیمات گرافیکی High و با نرخ فریم بین ۵۵ تا ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه اجرا کند.

اجرای Call of Duty Mobile روی ناتینگ فون ۲a با کمی لگ‌زدن همراه بود که شاید برای بسیاری از کاربران از‌جمله خود من موضوع جالبی نباشد و ارزش خرید این گوشی میان‌رده را در‌مقایسه‌با رقبای قدرتمندی مانند پوکو X6 پرو کاهش دهد.

هر دو گوشی گلکسی A55 و ناتینگ فون ۲a در نسخه‌های مجهز به ۸ گیگابایت رم با ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی و در نسخه‌ی مجهز به ۱۲ گیگابایت رم با ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی عرضه می‌شوند.

پوکو X6 پرو درزمینه‌ی قدرت پردازشی حرف اول را بین میان‌رده‌ها می‌زند

داستان پوکو X6 پرو در بخش عملکرد پردازشی با میان‌رده‌های سامسونگ و ناتینگ متفاوت است. هدایت بخش پردازشی این گوشی شیائومی برعهده‌ی پردازنده‌ی ۴ نانومتری مدیاتک Dimensity 8300 Ultra با پیکربندی ۸ هسته‌ای است که بر اساس بنچمارک‌ها، درمقایسه‌با Dimensity 7200 Pro به‌کاررفته در ناتینگ فون ۲a عملکرد قوی‌تر دارد.

استفاده از پردازنده‌ی گرافیکی جدید Mali-G615 MC6 در مدیاتک Dimensity 8300 Ultra توانایی پوکو X6 پرو را برای اجرای بازی‌ها و برنامه‌های نسبتاً سنگین و حتی سنگین تا حد چشمگیری افزایش داده است؛ تا جایی که می‌توانیم این گوشی را در قد‌و‌قامت یکی از بهترین گوشی‌ های گیمینگ در رده‌ی اقتصادی متصور شویم.

پوکو X6 پرو در آزمایش بازی زومیت توانست چالش اجرای بازی سنگین Genshin Impact را با نرخ میانگین ۵۹ فریم‌بر‌ثانیه و بهترین تنظیمات گرافیکی و افزایش نامحسوس و چشم‌پوشیدنی دمای بدنه با موفقیت پشت‌سر بگذارد.

گوشی خوش‌دست شیائومی در نسخه‌ی مجهز به ۸ گیگابایت رم صرفاً با فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایت عرضه می‌شود؛ اما با افزایش رم به ۱۲ گیگابایت، امکان انتخاب از میان دو نسخه با فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت وجود دارد.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گلکسی A54 با سیستم‌عامل اندروید ۱۴ و رابط کاربری One UI 6.1 عرضه می‌شود. تغییرات نسخه‌ی جدید One UI در اندروید ۱۴ چشمگیر است و به‌طور حتم روی تجربه‌ی کار با این گوشی میان‌رده‌ی سامسونگ اثر مثبتی خواهد داشت. سامسونگ برای گلکسی A55 وعده‌ی چهار نسل به‌روزرسانی اصلی اندروید (تا اندروید ۱۸) و پنج سال به‌روزرسانی امنیتی را داده است.

گلکسی A55 تا چهار سال به‌روزرسانی اندروید دریافت می‌کند

حریف قدرتمند A55 در زمین شیائومی، اولین گوشی مجهز به رابط کاربری HyperOS است که نسخه‌ی سفارشی اندروید ۱۴ محسوب می‌شود. این پوسته که در بخش‌هایی از گوشی دستخوش تغییراتی شدید تا مرز بازطراحی کامل شده است، امکانات بیشتری را برای شخصی‌سازی دستگاه در مقایسه با رابط کاربری MIUI دراختیار کاربران قرار می‌دهد.

به‌گفته‌ی شیائومی، پوکو X6 پرو تا سه سال به‌روزرسانی اندروید (تا اندروید ۱۷) و تا چهار سال به‌روزرسانی‌های امنیتی را دریافت می‌کند.

ناتینگ فون ۲a نیز مانند رقبای خود، به اندروید ۱۴ مجهز است. رابط کاربری Nothing OS 2.5 در این گوشی ظاهری متفاوت و البته جذاب در‌مقایسه‌با پوسته‌‌ی سفارشی نمایندگان سامسونگ و شیائومی دارد.

به‌لطف تم Dot Matrix در Nothing OS، فضای گوشی در تمامی بخش‌ها پر از متن‌ها و طرح‌های ساخته‌شده با نقطه‌هایی جالب و متفاوت است. اولین میان‌رده‌ی ناتینگ مانند پوکو X6 پرو تا سه سال به‌روزرسانی‌ اندروید را دریافت خواهد کرد.

یک سال پشتیبانی بیشتر گلکسی A55 در‌مقایسه‌با دو رقیب دیگر شاید ازنظر برخی از کاربران موضوع مهمی نباشد؛ اما زمانی‌که پای آلوده‌شدن گوشی به بدافزارهای مختلف و جدید به‌میان می‌آید، نتیجه متفاوت خواهد بود.

علاوه‌بر این موضوع، سامسونگ با مجهز‌کردن میان‌رده‌ی خود به راهکارهای امنیتی زیادی مانند Knox Vault که پیش‌ازاین صرفاً در مدل‌های پرچم‌دار سری S به‌کار رفته بود و استفاده از مجموعه‌ابزارهای امنیتی Auto Blocker، برگ‌برنده در بخش نرم‌افزار و ویژگی‌های امنیتی را در‌اختیار گلکسی A55 قرار داده است.

گلکسی A55 از باتری مشابه نسل گذشته‌ی خود استفاده می‌کند. این باتری ۵٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی با استفاده از آداپتور ۲۵ واتی شارژ می‌شود و از فناوری‌های شارژ بی‌سیم و شارژ معکوس پشتیبانی نمی‌کند.

در آزمایش‌های عملکرد شارژدهی و سرعت شارژ باتری گلکسی A54، کارشناسان زومیت به ۱۲ ساعت و ۲۶ دقیقه کارایی باتری در کاربری روزمره رسیدند و باتری این گوشی با آداپتور ۲۵ واتی در‌حدود یک ساعت به‌طور کامل شارژ شد.

مقاله‌های مرتبط

اگرچه هنوز نتایج بنچمارک پردازنده‌ی اگزینوس ۱۴۸۰ روی گلکسی A55 منتشر نشده است، انتظار داریم که این پردازنده در‌مقایسه‌با اگزینوس ۱۳۸۰ به‌کاررفته در گلکسی A54 مصرف انرژی بهینه‌تری داشته باشد و باتری میان‌رده‌ی جدید کره‌ای‌ها شارژدهی طولانی‌تری به کاربران ارائه دهد.

پوکو X6 پرو و ناتینگ فون ۲a هر دو از باتری ۵٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کنند که به‌ترتیب با آداپتورهای ۶۷ و ۴۵ واتی شارژ می‌شوند. این دو میان‌رده نیز مانند گلکسی A55 از فناوری‌های شارژ بی‌سیم و شارژ معکوس پشتیبانی نمی‌کنند.

در بررسی‌ زومیت، باتری ناتینگ فون ۲a شارژدهی بسیار خوبی داشت و حدود ۱۵ ساعت و ۱۸ دقیقه دوام آورد. این یعنی می‌تواند دو روز شما را در استفاده‌های روزمره همراهی کند.

باتری پوکو X6 پرو کمی ضعیف‌تر عمل کرد و توانست ۱۲ ساعت و ۳۵ دقیقه شارژدهی خود را حفظ کند؛ اگرچه این مقدار نیز عدد کمی نیست و به پشتوانه‌ی آن پوکو X6 پرو در کاربری عادی حدود یک‌و‌نیم یا حتی دو روز کارایی خواهد داشت.

اغلب گوشی‌های میان‌رده از برندهای مختلف با امکانات نسبتاً مشابهی عرضه می‌شوند و همین موضوع انتخاب یک مدل از میان تمامی آن‌ها را سخت می‌کند؛ به‌ویژه اگر سخت‌گیر باشید یا گوشی همه‌فن‌حریف بخواهید.

گلکسی A55 روی کاغذ طراحی کاربرپسندتری دارد و به‌لطف به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری و امنیتی طولانی‌تر و مجهز‌شدن به قابلیت‌های امنیتی که برای اولین‌بار مهمان گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ شده‌اند، از پوکو X6 پرو و ناتینگ فون ۲a یک قدم جلوتر است.

در‌مقابل، پوکو X6 پرو در بخش سخت‌افزاری عملکرد بهتری دارد و با تکیه‌ بر پردازنده‌ای قوی و با کارایی نزدیک به آنچه در گوشی‌های گیمینگ می‌بینیم و ارائه نسخه‌ی دارای فضای ذخیره‌سازی ۵۱۲ گیگابایتی، گوی سبقت را از دو رقیب خود می‌رباید. البته باز‌هم بهتر است نتیجه‌گیری کلی نکنیم و تا ورود گلکسی A55 به بازار ایران و بررسی عملکرد پردازشی آن در زومیت منتظر بمانیم.

مقاله‌های مرتبط

برتری نماینده‌ی شیائومی احتمالاً در بخش دوربین نیز وجود دارد؛ چراکه فعلاً کارایی دوربین‌های گلکسی A55 را ندیده‌ایم و عملکرد دوربین‌های ناتینگ فون ۲a نیز ناامیدکننده بود.

در بخش‌های عملکرد باتری و کارایی نمایشگر، هر سه میان‌رده‌ی سامسونگ و شیائومی و ناتینگ احتمالاً با اختلاف جزئی در یک سطح خواهند بود؛ اما پشتیبانی نماینده‌ی شیائومی از توان ۶۷ واتی که سرعت شارژ باتری این گوشی را تا حدی درمقایسه‌با دو رقیب خود افزایش می‌دهد، بازهم برگ‌برنده را به‌سمت این میان‌رده‌ی شیائومی سوق می‌دهد.

قیمت گوشی سامسونگ مدل گلکسی A55 در مدل پایه برابر با ۴۸۰ یورو (حدود ۵۲۷ دلار) است که در‌مقایسه‌با قیمت پوکو X6 پرو (حدود ۳۶۰ دلار) و قیمت ناتینگ فون ۲a (حدود ۳۵۹ دلار) در مدل‌های پایه بیشتر است.


منبع: https://www.zoomit.ir/mobile/418001-galaxy-a55-vs-nothing-phone-2a-vs-poco-x6-pro/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *