نحوه حمایت بنیاد ملی علم از پژوهشگران غیرهیات علمی

نحوه حمایت بنیاد ملی علم از پژوهشگران غیرهیات علمی

رئیس بنیاد علم ایران با اشاره به حمایت ویژه بنیاد ملی علم از همکاری‌های بین‌المللی در پروژه‌ها، درباره نحوه حمایت از پژوهشگران غیرهیات علمی گفت: پژوهشگران غیر هیات‌علمی می‌توانند به عنوان همکار در طرح‌های پژوهشی با یک عضو هیات‌علمی فعالیت کنند یا در قالب پسادکتری از حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران بهره‌مند شوند.

به گزارش ایسنا، رئیس بنیاد ملی علم ایران در ادامه سفرهای استانی خود به‌منظور آشنایی جامعه علمی و دانشگاهی با فعالیت‌ها و حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران به همدان سفر کرد.

سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران در نشستی که به میزبانی دانشگاه بوعلی سینا و با حضور نمایندگانی از دانشگاه بوعلی، دانشگاه صنعتی همدان، دانشگاه ملایر و دانشگاه سید جمال‌الدین اسدآبادی برگزار شد، درباره فعالیت‌ها و انواع حمایت‌های بنیاد از پژوهشگران توضیحاتی را ارائه کرد و درباره نحوه فرایند داوری طرح‌ها در بنیاد، گفت: فرایند داوری در بنیاد ملی علم ایران یک‌سوکور است. چرا که داور باید رزومه متقاضی و پژوهشگر را بررسی کند تا متوجه ارتباط طرح پیشنهادی با رزومه پژوهشگر شود. این فرایند در اکثر بنیادهای ملی علم دنیا به همین شکل انجام می‌شود.

وی درباره کارگروهای بنیاد، گفت: سابق بر این سهم‌بندی‌هایی برای کارگروه‌ها وجود داشت؛ اما در حال حاضر، هیچ محدودیتی برای ارسال طرح در هیچ یک از کارگروه‌ها وجود ندارد. همچنین، ۵۰ درصد داوران از تهران هستند، اما از آنجا که داوری به صورت آنلاین است، داوران متعددی از سایر استان‌ها با ما همکاری دارند و در هیچ کارگروهی، داوری حضوری نداریم؛ اما جلسات کارگروه‌های تخصصی بنیاد به صورت حضوری برگزار می‌شود. برخی از اعضای کارگروه‌ها هم از شهرهایی غیر از تهران با بنیاد همکاری دارند، اما اینکه داورها از کدام شهر باشند هیچ ارتباطی به پذیرش طرح‌ها ندارد و میزان پذیرش طرح‌ها متناسب با ورودی طرح‌های استان به بنیاد ملی علم ایران است.

تلاش برای شفافیت بیشتر داوری‌های بنیاد

رئیس بنیاد ملی علم ایران ادامه داد: اگر استانی توانسته است برای طرح‌های بیشتری از بنیاد حمایت دریافت کند، به این دلیل است که طرح‌های بیشتری را به بنیاد ارسال کرده است. برای شفافیت بیشتر سامانه data.insf.ir دائماً به‌روز می‌شود و آخرین آمار وضعیت طرح‌ها را نمایش می‌دهد.

انتظارات از اساتید صاحب گرنت پژوهشی

سلطانی در پاسخ به این پرسش که بنیاد ملی علم ایران برای تسویه گرنت پژوهشی، چه انتظاراتی از اعضای هیات‌ علمی دارد، اظهار کرد: طی سال‌های گذشته، تعهدی که از اساتید خواسته شده، انتشار مقاله بوده است؛ اما در طرح‌های پذیرش شده از طریق فراخوان‌ها، هدف اصلی فقط مقاله نیست و خروجی‌هایی است که به شکل فناوری یا محصول باشد، اما به عنوان محصول جانبی همچنان انتشار مقاله اهمیت دارد.

علوم‌ انسانی، علوم مغفول مانده در کشور

سلطانی در ادامه درباره حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران از طرح‌های حوزه علوم‌انسانی، با اشاره به اینکه نرخ رد شدن طرح‌های علوم انسانی بیشتر از سایر حوزه‌ها نبوده است، توضیح داد: میزان اقبال عمومی برای ارسال طرح در این حوزه کم بوده که این موضوع باید حل شود؛ چرا که اغلب مسائل کشور با تخصص علوم انسانی قابل حل است و ما باید مسائل کشور را به زبان پژوهشگران تبدیل کرده و با اعلام فراخوان به دنبال افزایش تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی باشیم؛ لذا از اساتید این حوزه می‌خواهیم طرح‌های خود را با انگیزه بیشتری برای بنیاد ملی علم ایران ارسال کنند تا مشمول حمایت‌های بنیاد شوند.

تشریح درباره نحوه همکاری پژوهشگرانی که هیات‌علمی نیستند

سلطانی درباره نحوه همکاری‌های بین‌المللی و نحوه حمایت بنیاد از پژوهشگران غیرهیات علمی نیز گفت: ما در بنیاد، فراخوان برای همکاری‌های بین‌المللی را اعلام می‌کنیم و تاکنون بنیاد علم روسیه، آکادمی علوم چین، بنیاد ملی علوم طبیعی چین، آژانس توسعه نوآورانه وزارت علوم، آموزش عالی و نوآوری جمهوری ازبکستان و برخی از کشورها با ما همکاری مشترک دارند. اما در خصوص همکاری مستقیم پژوهشگران با محققان خارجی حمایت بنیاد منوط به آن است که پژوهشگران یک همکار در کشور خارجی پیدا کنند و با همکاری برای انجام طرح پژوهشی فعالیت کنند. در حالت عادی به طرح‌های پژوهشی ۱۸۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص می‌دهیم، ولی درصورت داشتن همکار خارجی، ۶۰ میلیون تومان اعتبار مازاد برای انجام طرح تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: همچنین، پژوهشگران غیر هیات‌علمی می‌توانند به عنوان همکار در طرح‌های پژوهشی با یک عضو هیات‌علمی فعالیت کنند یا در قالب پسادکتری از حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران بهره‌مند شوند.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، سلطانی یادآور شد: برای این که ساختار بنیاد ملی علم ایران و حمایت‌های این نهاد برای علاقه‌مندان به‌طور کامل تشریح و ارتباط بین بنیاد و اعضای هیات‌علمی تقویت شود، در اولین فرصت، موشن‌گرافیک معرفی بنیاد ملی علم ایران، تهیه و برای دانشگاهیان ارسال خواهد شد.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1402091410081/%D9%86%D8%AD%D9%88%D9%87-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%BA%DB%8C%D8%B1%D9%87%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *