احتمالا این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا بیشتر سیارات و قمرها کروی هستند؟
تینا مزدکی: ستاره شناسان از طریق تلسکوپهای روی زمین و در فضا، میتوانند نقاط دوردست کیهان را مشاهده کنند و مهم نیست که این سیاره چقدر دور یا عجیب است، حداقل یک چیز در فضا صادق است: بسیاری از اجرام کروی هستند. سوالی که به وجود میآید این است که پس چه چیزی این اجرام آسمانی را گرد میکند؟ به طور خلاصه، گرانش.
یک اخترفیزیکدان در برنامه اکتشاف سیارات فراخورشیدی ناسا، گفت:«خیلی شگفتانگیز است که ما میدانیم خیلی چیزها در فضا گرد هستند. این حالت در نتیجه گرانش خود جرم است، گرانشی که برای مثال، یک جرم آسمانی، بر خود اعمال میکند. هنگامی که یک سیاره، یا شاید یک قمر، به اندازه کافی جرم جمع کند، خود گرانش آن جرم را به شکل کروی درمیآورد.»
به گفته ستارهشناس و رئیس مرکز دادههای علمی ESAC، گرانش همه مواد را به سمت مرکز گرانش میکشد. درست مثل سینک آشپزخانه است که تمام آب از سوراخ ته آن جاری میشود. در مورد سیارات نیز، هر تکه ماده سعی میکند تا حد ممکن به مرکز ثقل نزدیک شود.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
۲۲۷۳۲۳
منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1838818/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D9%87%D9%85%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B2-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B6%D8%A7-%DA%AF%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA