مأموریت جاه طلبانه Aditya L1 هند ، اولین ابتکار اختصاصی مطالعه خورشیدی کشور ، به یک نقطه عطف مهم نزدیک می شود ، زیرا قرار است عصر ۶ ژانویه به مدار نهایی خود تزریق شود.
این فضاپیما که در تاریخ ۲ سپتامبر راه اندازی شده است ، در مسیر ورود به آنچه به عنوان “مدار هاله” در اطراف Lagrange Point 1 (L1) شناخته می شود ، در مسیر است.
ماموریت Aditya-L1:
محموله SUIT تصاویر تمام دیسک خورشید را در طول موج های نزدیک به فرابنفش می گیرد.این تصاویر شامل اولین نمایش کامل دیسک خورشید در طول موج های ۲۰۰ تا ۴۰۰ نانومتر است.
آنها بینش های پیشگامانه ای را در مورد جزئیات پیچیده ارائه می دهند … pic.twitter.com/YBAYJ3YkUy
— ISRO (@isro) 8 دسامبر ۲۰۲۳
نقطه L1 که تقریباً در ۱٫۵ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد، موقعیت نسبتاً پایداری را برای Aditya L1 برای رصد خورشید ارائه می دهد. این مدار استراتژیک در اطراف L1 ، که به آن “مدار هاله” گفته می شود ، به فضاپیما اجازه می دهد تا خورشید را از زوایای مختلف مشاهده کند و فرصتی بی نظیر برای مشاهدات جامع خورشیدی ارائه می دهد.
از روز چهارشنبه ، آدیتا L1 124 روز را در فضا گذرانده است ، که در طی آن شروع به جمع آوری داده های علمی و تصویربرداری از خورشید فقط ۱۶ روز در سفر خود کرد. این فضاپیما با موفقیت تصاویر اشعه ایکس با انرژی بالا از شعله های خورشیدی و تصاویر کامل دیسک خورشیدی را ضبط کرده است ، و بینش ارزشمندی در مورد پدیده های خورشیدی به دانشمندان ارائه می دهد.
مانور مداری آتی در ۶ ژانویه برای سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) یک مانور حیاتی و چالش برانگیز است. این شامل پرتاب رانشگرها برای تغییر سرعت و مسیر فضاپیما، تسهیل ورود آن به “مدار هاله” مورد نظر در اطراف L1 است.
این مانور اولین تلاش در نوع خود توسط ISRO است که تعهد آژانس را برای پیش بردن مرزهای اکتشاف فضایی نشان می دهد.
Aditya L1 دارای هفت بار علمی از جمله خط انتشار قابل مشاهده Coronagraph (VELC) ، تلسکوپ تصویربرداری ماوراء بنفش خورشیدی (SUT) ، طیف سنج اشعه ایکس با انرژی کم خورشیدی (SOLEXS) و با انرژی بالا L1 در حال چرخش طیف سنج اشعه ایکس (HEL1OS) است. همه برای ردیابی مستقیم خورشید طراحی شده اند. سایر ابزارهای اندازه گیری درجا ، مانند آزمایش ذرات باد خورشیدی Aditya (ASPEX) ، بسته آنالایزر پلاسما برای Aditya (PAPA) و مگنتومترهای دیجیتال با وضوح بالا سه محوره ، به یک مطالعه جامع از پدیده های خورشیدی کمک می کنند.
موفقیت این مأموریت از اهمیت جهانی برخوردار است ، زیرا مشاهدات آدیتا L1 درک ما از طوفان های خورشیدی ، تابش ها و انتشار گازهای گلخانه ای را قبل از تأثیرگذاری بر زمین یا تحت تأثیر میدان مغناطیسی زمین تقویت می کند.
تاجنگار فضاپیما، که در بالای عرشه قرار دارد، به دانشمندان این امکان را میدهد که سطح خورشید را با جزئیات بیسابقه بررسی کنند.
Aditya L1 با مجموعه کاملی از ابزارهای خود ، داده های سایر مأموریت های مشاهده خورشیدی ، از جمله ناسا و رصدخانه خورشیدی و هلیوسفر آژانس فضایی اروپا (SOHO) را تکمیل می کند.
این مأموریت یک گام مهم در پیشبرد علم خورشیدی است و یک دارایی ارزشمند را برای تلاش های جهانی در درک پیچیدگی های نزدیکترین ستاره ما اضافه می کند.
(با ورودی های نمایندگی ها)
منبع: https://www.firstpost.com/tech/mission-possible-aditya-l1-reaches-lagrange-point-1-to-be-placed-in-final-orbit-soon-13579012.html