دبیر علمی هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی از برگزاری هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی با حضور بیش از ۱۵۰۰ نفر از اساتید، محققان و دانشپژوهان کشور و با همکاری ۵۴ مرکز علمی داخلی و خارجی در تاریخ ۲۲ آبان ماه جاری خبر داد.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام احمد حسین شریفی در نشست خبری هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی با اشاره به اینکه بعضی از منتقدان در داخل کشور از بیهودگی علوم انسانی سخن میگویند، گفت: از سالهای گذشته در دنیای غرب، ایران و جهان اسلام از مرگ علوم انسانی سخن گفته میشد. ما نیز به یک معنا معتقد هستیم؛ علوم انسانی رایج و غربی که مبتنی بر بنیانهای معرفتی و انسان شناختی اومانیسم و لیبرالیسم است، گرهای از انسان ایرانی و مسلمان نمیگشاید. به همین دلیل نیز علوم انسانی رایج نتوانسته است قدرت و فایده خود را به جامعه ایرانی اسلامی نشان دهد.
وی با اشاره به ارائه مقالات در هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی، گفت: کنگره علوم انسانی اسلامی توانسته است در طول ۱۴ سال گذشته شبکهای از اندیشمندان، محققان و نویسندگان معتقد به علوم انسانی را شکل دهد. ما در کشور نزدیک به ۳۳۰۰ اندیشمند، محقق و اندیشمند را شناسایی کرده و با آنها ارتباط داریم و در جلسات ما حضور دارند. همچنین شبکهای از حدود ۶۰ مرکز آموزشی و پژوهشی دغدغهمند تحول در علوم انسانی اسلامی تشکیل شده است.
دبیر علمی هفتمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی ادامه داد: تولیدات علمی ما تاکنون در حدود ۴ هزار مقاله و چکیده مقاله بوده است؛ اما آنچه که تاکنون منتشر شده، ۷۰۷ مقاله بوده است. علاوه بر این در طول دوره برگزاری ۷ دوره کنگره تاکنون بیش از ۱۰۰ نشست علمی و تخصصی با عنوان کرسیهای ترویجی و نظریهپردازی برگزار شده است. اگرچه کرونا وقفهای در برگزاری این نشستها ایجاد کرد، اما از سال قبل هر دو هفته یکبار نشست علمی توسط مجمع عالی علوم انسانی برگزار میشود.
وی با اشاره به ارائه اطلاعات آماری کنگره هفتم، افزود: ۱۵ کمیسیون تخصصی در این کنگره فعالیت میکنند که در ۱۴ مرکز دانشگاهی و پژوهشی برگزار میشوند. تفاوت کمیسیونهای این دوره نسبت به دورههای قبل شامل استفاده از موضوعات و چالشهای روز جامعه در محورهای فراخوان کمیسیونها، حرکت به سمت استخراج نظام مسائل کمیسیونها و تلاش برای افزایش تولید محصولات و خروجیهای قابل دسترس علوم انسانی اسلامی بوده است.
شریفی خاطر نشان کرد: اعضای شورای علمی کنگره هفتم علوم انسانی ۳۸ نفر و اعضای شورای علمی این کنگره حدود ۱۹۸ نفر است.
وی اضافه کرد: تعداد چکیده و مقالات دریافتی در این دوره ۵۱۰ عنوان بود و تاکنون ۳۳۰ مقاله پذیرفته شده است. تعداد مقالات این دوره نسبت به دوره ششم کمتر شد؛ زیرا از دو سال قبل که مقدمات دوره هفتم را آغاز کردیم، به دبیران کمیسیونها اطلاعرسانی کردیم که مقالات غیرتکراری و در سطح علمی پژوهشی در این دوره پذیرش شوند. به همین علت در این دوره مقالات کیفیت بیشتری را دارا هستند.
شریفی یادآور شد: هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی با حضور بیش از ۱۵۰۰ نفر از اساتید، محققان و دانشپژوهان کشور و با همکاری ۵۴ مرکز علمی داخلی و خارجی، ۲۲ آبان ماه در فرهنگستان علوم افتتاح شده و کمیسیونها نیز از ۲۳ آبان ماه تا اول آذرماه در مراکز علمی برگزار خواهند شد.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402081511106/%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%86%DA%AF%D8%B1%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%87%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B2-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DB%B2%DB%B2-%D8%A2%D8%A8%D8%A7%D9%86