T1000 را از ترمیناتور ۲ به یاد دارید؟ دانشمندان در حال برنامه ریزی چیزی مشابه هستند اما با نامی زیباتر – SMARTLET

به لطف محققانی که شکلی از واحدهای الکترونیکی میکروباتیک به نام SMARTLETs را توسعه داده‌اند که می‌توانند مانند سلول‌های بیولوژیکی رفتار کنند، “فناوری زنده” خودآرایی اکنون در دسترس است.

تیم مرکز تحقیقات مواد، معماری و ادغام نانوغشاها (MAIN) این ماژول‌های کوچک را با تراشه‌های سیلیکونی بین چین‌ها ساخته‌اند. این SMARTLET ها را می توان با اطلاعات رمزگذاری کرد تا ساختارهای پیچیده ای را تشکیل دهند – بسیار شبیه به اینکه تصور می کنید T1000 از ترمیناتور ۲ چگونه ممکن است خود را بازسازی کند، عمل می کند. البته، اجرای وحشتناک رابرت پاتریک یک اثر تخیلی باقی خواهد ماند، اما ما می‌توانیم روزی ببینیم که این SMARTLET‌ها اجزایی را تشکیل می‌دهند که مثلاً در بهترین گوشی های هوشمند یا بهترین لپ تاپ های تجاری.

آنها به بارکدهای فیزیکی منطبق برای اتصال سیال با یکدیگر متکی هستند و ظرفیت یادگیری را نشان می دهند تا بتوانند عملکرد خود را در طول ساخت و ساز بهبود بخشند و به زودی می توانند خود را در موجودات مصنوعی پیچیده جمع کنند.

یک قدم نزدیک تر به شگفتی های “تکنولوژی زندگی”

«فناوری زنده» حوزه‌ای از فناوری است که در آن محققان تلاش می‌کنند تا سیستم‌ها و ساختارهایی ایجاد کنند که نحوه عملکرد سیستم‌های بیولوژیکی را با سودمندی و ویژگی‌های برگرفته از ویژگی‌های شبیه حیات منعکس کند.

به گفته تیم مقاله MAIN، این ایده ۲۰ سال پیش مطرح شد و در چند سال گذشته پیشرفت های زیادی به جلو داشته است. مواد پیشرفتهبه لطف لوازم الکترونیکی انعطاف پذیر میکروبیوتیک. این پیشرفت اخیر در دسته مورفوژنز میکروالکترونیک قرار می گیرد – که ایجاد فرم تحت کنترل میکروالکترونیک است.

تراشه‌ها که از نظر عملکرد و اندازه شبیه سلول‌های بیولوژیکی هستند، از وضعیت مونتاژ و خطاهای احتمالی آگاه هستند، به این معنی که می‌توانند با هر مشکلی سازگار شوند، تعمیر کنند و در اواسط مونتاژ اصلاحات را انجام دهند.

آنها همچنین می توانند جداسازی قطعات را القا کنند و عملکردهای بسیاری از جمله قدرت برداشت، تشکیل آنتن، توزیع مجدد مواد و موارد دیگر را انجام دهند.

چیزی که این ماژول ها را بسیار چشمگیر می کند این واقعیت است که می توانند خود به خود جمع شوند، جدا شوند و خود مرتب شوند تا بتوانند به طور موثر بازیافت شوند. آنها را می توان مجدداً پیکربندی و در موجودات مصنوعی مختلف مستقر کرد. اگر آنها آسیب ببینند، می توانند به طور موثر خود تعمیر شوند.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند این فناوری می‌تواند ما را یک قدم به تحقق چشم‌انداز فناوری کاملاً پایدار نزدیک‌تر کند، با استفاده مجدد از اجزای ساخته‌شده از چنین ماژول‌هایی که می‌توانند مانند بلوک‌های سازنده دوباره برنامه‌ریزی و تخصیص داده شوند.

بیشتر از TechRadar Pro


منبع: https://www.techradar.com/pro/remember-t1000-from-terminator-2-scientists-are-planning-something-similar-but-with-a-cuter-name-smartlet

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *