آمریکا با این فضاپیما به ماه برمی‌گردد/ عکس


دیجیاتو نوشت: بیش از ۵۰ سال از آخرین مأموریت آپولو می‌گذرد و بالاخره یک فضاپیمای آمریکایی، که پرگرین (Peregrine) نام دارد، دوباره به ماه سفر خواهد کرد. این فضاپیما قرار است در تاریخ ۲۵ ژانویه (۵ بهمن) روی ماه فرود بیاید.

پرگرین هیچ سرنشینی نخواهد داشت. اما احتمالاً اولین فضاپیمایی باشد که یک کمپانی خصوصی روی ماه خواهد نشاند. جان تورنتون (John Thornton)، مدیر اجرایی کمپانی استروبوتیک (Astrobotic)، می‌گوید پرگرین ابزارهایی برای مطالعه محیط ماه، پیش از مأموریت‌های سرنشین‌دار آرتمیس، با خود خواهد برد.

چند سال قبل، ناسا به کمپانی‌های آمریکایی سفارش داد که در سفر دوباره به ماه، ابزارهای آزمایشی و فناوری‌هایی را به ماه ارسال کنند ــ برنامه‌ای که CLPS نام دارد. این برنامه شامل قراردادهایی با قیمت ثابت است که اقتصاد ماه را امکان‌پذیر می‌سازند و در نتیجه می‌توان خدماتی را با قیمت‌های پایین به ماه ارسال کرد.

تورنتون می‌گوید کاهش هزینه‌ها به کسر کوچکی از هزینه‌های فعلی یا گذشته، از بزرگ‌ترین چالش‌های ارسال‌کردن و فرودآوردن فضاپیماها روی ماه است. تا به حال، تنها نیمی از مأموریت‌های ماه با موفقیت به مقصد خود رسیده‌اند؛ پس ریسک و هیجان این مأموریت برای یک کمپانی خصوصی بسیار بیشتر خواهد بود.

آمریکا با این فضاپیما به ماه برمی‌گردد/ عکس
جان تورنتون، ودیر اجرایی استروبوتیک، درحال معرفی فضاپیمای پرگرین

قرار است فضاپیمای پرگرین در ۲۴ دسامبر (۳ دی) از فلوریدا و سوار بر راکت جدید کمپانی ULA به فضا پرتاب شود. این فضاپیما ووکان سنتار (Vulcan Centaur) نام دارد.

چند روز طول می‌کشد تا پرگرین به مدار ماه برسد. اما باید تا ۲۵ ژانویه (۵ بهمن) برای فرود صبر کند، زیرا نور منطقه فرود تا قبل از این زمان مناسب نخواهد بود. این فرود کاملاً اتوماتیک و بدون دخالت انسان است، اما از مرکز کنترل کمپانی نظارت می‌شود.

پیش‌تر، کمپانی ژاپنی ispace تلاش کرده بود تا اولین کمپانی خصوصی باشد که فضاپیمایی را روی ماه فرود می‌آورد. اما تلاش آن‌ها با یک سقوط پایان یافت. تا به حال تنها سازمان‌های فضایی دولتی از چهار کشور ایالات متحده آمریکا، روسیه، چین و هند موفق شده‌اند روی ماه فرود بیایند.

ناسا با کمپانی‌های خصوصی دیگری، نظیر Firefly Aerospace و Draper و Intuitive Machines نیز قراردادهایی برای مأموریت‌های ماه امضا کرده است. فرودگر Intuitive Machines در ماه ژانویه با یک راکت اسپیس‌ایکس عازم ماه می‌شود.

ناسا پذیرفته است که این مأموریت‌ها ریسک بالایی دارند و می‌توانند با شکست مواجه شوند، اما کریس کالبرت (Chris Culbert) مدیر برنامه CLPS می‌گوید حتی اگر تمام این مأموریت‌ها شکست بخورند، برنامه ناسا تأثیر مثبتی روی زیرساخت‌های خصوصی لازم برای تثبیت اقتصاد ماه گذاشته است.

۵۸۵۸


منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1843333/%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%B6%D8%A7%D9%BE%DB%8C%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%A7%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%85%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%AF-%D8%B9%DA%A9%D8%B3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *