رکود بازار لوازم خانگی در هفته‌های آخر سال و رونق فروش اقساطی و قاچاق

اعضای اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران می‌گویند تجربه‌ی این رکود در هفته‌های پایانی سال خلاف وضعیت همیشگی این بازار است. در همین حال اندک‌تقاضای موجود به فروش اقساطی در سراهای بزرگ و کالاهای قاچاق در فضای مجازی جلب شده و از سوی دیگر مردم به تعمیر لوازمشان روی آورده‌اند.

اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران از رکود بازار لوازم خانگی در هفته‌های پایانی سال خبر داد و به ایلنا گفت: «رکود کنونی بازار خلاف آن چیزی است که هر ساله شاهد بوده‌ایم و به‌طور معمول در این فصل و نزدیک شدن به پایان سال باید بازار راه بیفتد، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.»

او دلایل این شرایط را اینطور شرح داد:

قدرت خرید مردم پایین آمده و در این شرایط آن‌ها از خرید اقساطی استقبال می‌کنند؛ سراهای بزرگ نیز با تعامل با بانک‌ها تسهیلات خرید اقساطی را در اختیار مردم می‌گذارند در حالی که امکان ارائه‌ی این تسهیلات برای بنگاه‌های کوچک به‌وجود نیامده است. از این‌ها هم که بگذریم تولیدکننده‌ها با ورود به توزیع عرصه را برای فروشندگان لوازم خانگی به عنوان واسطه میان تولیدکننده و مصرف‌کننده تنگ کرده‌اند. از سوی دیگر کاهش قدرت مردم برای خرید، آن‌ها را به حفظ لوازم خانگی که در اختیار دارند و در صورت لزوم تعمیر آن‌ها سوق داده است.

اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران

بیشتر بخوانید

همچنین حسین شهرستانی، نائب رئیس دوم اتحادیه‌، رکود بازار شب عید را تأیید کرد و از تأثیر گرانی دلار و تورم در این بازار گفت:

گرانی دلار و تورمی که ایجاد شده گشایشی را در بازار لوازم خانگی ایجاد کرده است. مردم در شرایط کنونی با این استدلال که اگر امروز لوازم مورد نیاز خود را نخرند چند ماه دیگر گران‌تر می‌شود اقدام به خرید می‌کنند، با این حال تقاضای برآمده از این جریان به اندازه‌ای نیست که بازار خوبی را برای فروشندگان لوازم خانگی در شب عید امسال رقم بزند، ضمن اینکه تقاضای برآمده از گرانی دلار موقت است و تداومی نخواهد داشت، اگر قیمت دلار عقب‌نشینی کند این تقاضا هم از بین می‌رود.

حسین شهرستانی، نائب رئیس دوم اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی

تغییر موقعیت کانال توزیع قاچاق به فضای مجازی

نائب رئیس اتحادیه‌ فروشندگان لوازم خانگی تهران در ادامه از تداوم ممنوعیت واردات لوازم خانگی و تأثیر آن بر افزایش قاچاق لوازم خانگی به کشور گفت و اینکه پیدا نشدن کالای قاچاق در کف بازار «به این معنا نیست که لوازم خانگی وارداتی در کشور معامله نمی‌شود.»

شهرستانی در این مورد توضیح داد: «کانال‌های توزیع قاچاق به‌کل تغییر کرده و به فضای مجازی و ارتباطات تلفنی تغییر موقعیت داده است. ورود و فروش کالای قاچاق، تولیدکننده را متضرر می‌کند و به ایجاد رقابتی ناسالم در بازار می‌انجامد؛ قاچاقچی بدون داشتن هیچ تعهد قانونی و اجبار به پرداخت‌های مرتبط با این تعهدات کالای خود را با قیمتی جذاب‌ در بازار داخل عرضه می‌کند. به عبارت دیگر تنها صورت رسمی واردات لوازم خانگی از بین رفته و ورود آن از مجاری غیررسمی همچنان ادامه دارد؛ این اتفاق به خروج ارز از کشور از مجاری غیررسمی می‌انجامد و در واقع دولت ارز از دست می‌دهد اما عوارض گمرکی دریافت نمی‌کند. مصرف‌کننده هم با خرید کالای قاچاق از دسترسی به خدمات پس از فروش محروم می‌شود.»


منبع: https://www.zoomit.ir/tech-iran/415997-stagnation-of-home-appliance-market-installment-sales-and-smuggling/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *