کاربردی شدن نانوپوشش‌های فناوران داخلی در بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدی کشور

کاربردی شدن نانوپوشش‌های فناوران داخلی در بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدی کشور

برای پوشش‌های فسفاته که چالش‌های محیط زیستی را ایجاد می‌کند، جایگزینی مبتنی بر زیرکونیم از سوی یکی از شرکت‌ها به تولید رسید و در حال حاضر بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدی از این نوع نانو پوشش‌ها بهره می‌برند.

به گزارش ایسنا، سیامک آطاهریان، مدیرعامل این شرکت فناور از افزایش دامنه استفاده از نانوپوشش‌های تبدیلی زیرکونیوم مقاوم به خوردگی این شرکت در کشور خبر داد و گفت: هر محصولی بر اساس نوع کاربرد، دارای مقاومت به خوردگی متفاوتی است؛ از این رو از پوشش‌های فسفاته مختلفی در صنعت استفاده می‌شود.

وی پوشش‌های فسفاته را پوششی دانست که نیاز به دمای بالا برای کار دارند و همچنین حاوی مواد خطرناک هستند و اظهار کرد: از این رو این مواد برای محیط زیست مساله‌آفرین است؛ ولی در مقابل  نانو پوشش‌های تبدیلی زیرکونیوم جایگزین خوبی برای پوشش‌های فسفاته‌ هستند.

آطاهریان یکی از مزیت‌های پوشش‌های تبدیلی زیرکونیومی را رفع چالش‌های محیط زیستی آنها دانست و یادآور شد: در پوشش‌های فسفاته موادی نظیر روی و نیکل وارد محیط زیست می‌شود و هزینه زیادی برای تصفیه پساب می‌طلبد؛ اما در نانوپوشش‌های زیرکونیوم تمامی مسائل محیط زیستی مرتفع شده است، به‌طوری‌که پوشش‌های حاوی زیرکونیم موفق به دریافت گواهی محصول شیمیایی سبز از سازمان محیط زیست شد.

به گفته این فناور، این نانوپوشش در دمای محیط استفاده می‌شود که برای صنعت بسیار ایده‌آل است.

مدیرعامل این شرکت در خصوص تجاری‌سازی این محصول، یادآور شد: توسعه این نانو پوشش‌ها به گونه‌ای است که در حال حاضر بیش از ۲۰۰ شرکت در سراسر کشور از این محصول استفاده می‌کنند. سرعت استفاده از این محصول ۳ برابر بیشتر از پوشش‌های فسفاته است. در سه شرکت تولیدکننده لوازم خانگی از این پوشش‌های نانویی استفاده می‌شود که سرعت تولید را از ۱٫۸ متر بر دقیقه به ۵ متر بر دقیقه رسانده است.

وی درباره محصولات آندایزینگ آلومینیوم این شرکت، گفت: ما با استفاده از فناوری آندایزینگ و روش‌های الکتروشیمیایی، کاری کردیم که دیگر نیاز به رنگ روی آلومینیوم نباشد. در این محصولات رنگ با فلز ترکیب شده و آلومینیوم رنگی به دست می‌آید. برای این‌که آلومینیوم خام تبدیل به آلومینیوم رنگی شود، نیاز به فرآیند ۱۸ مرحله‌ای دارد و ۱۴ گروه محصولی نیاز دارد تا آلومینیوم به صورت رنگی در آید. ما هر ۱۴ محصول را در حال حاضر تولید می‌کنیم.

به نقل از ستاد نانو، آطاهریان افزود: به مدت ۳۰ سال تمامی این محصولات از اروپا به کشور وارد می‌شد و از سال ۱۳۹۷ و تشدید تحریم‌ها علیه ایران، این مواد به کشور وارد می‌شد. ما از قبل با شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم همکاری می‌کردیم و مشکلاتی که به دلیل عدم ورود مواد اولیه در سال ۹۷ گریبان تولیدکنندگان را گرفت، ما را بر این داشت که روی توسعه این فناوری کار کنیم تا دغدغه صنعتگران را برطرف کنیم.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1402082316588/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D9%86%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%BE%D9%88%D8%B4%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%DB%B2%DB%B0%DB%B0-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *