AMD با پردازنده ۲۵۶ هسته‌ای غوغا می‌کند

معماری Zen6 در آینده‌ی نزدیک برای مصرف‌کننده‌ها و دیتاسنترها در‌دسترس قرار نخواهد گرفت و AMD فعلاً قصد دارد معماری‌های Zen5 و Zen4 خود را در تمام پردازنده‌ها از‌جمله Hawk Point MI300 و Strix point به‌کار بگیرد. به‌نظر می‌رسد که AMD نقشه‌ی راه بلندمدتی برای تثبیت جایگاه خودش در بازارهای مختلف دارد.

معماری نسل ششم Zen طراحی جدیدی درمقایسه‌با Zen5 خواهد داشت. گفته می‌شود پردازنده AMD سری EPYC چیپلت‌هایی دارد که علاوه‌بر CPU، ماژول IP شبکه و برخی پردازنده‌های FPGA را نیز در دل خود جای می‌دهد. این رویکرد باعث می‌شود که فاصله‌ی بین CPU‌ها و تراشه‌های دارای کاربردهای خاص کمتر شود.

حدود دو ماه پیش، جزئیات معماری Zen5 و Zen6 از اسلاید‌های داخلی AMD به‌اشتراک گذاشته شد. اطلاعات فاش‌شده تأیید کردند که نام مستعار هر دو معماری به‌ترتیب Nirvana و Morpheus است. به‌علاوه مشخص شد که تیم قرمز قصد دارد تا ۳۲ هسته در هر چیپلت Zen6 قرار دهد و پشتیبانی از فرمت محاسباتی FP16 را برای کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین فراهم می‌کند.

کانال یوتیوب Moore’s Law Is Dead به‌تازگی نموداری از مشخصات سری EPYC-E را منتشر کرده است. حرف E باید مربوط به کلمه‌ی Edge باشد که نشان‌دهنده‌ی کاربرد این تراشه‌ها در سیستم‌هایی است که برای استفاده از تعداد کمتری هسته و مصرف کمتر انرژی طراحی شده‌اند.

محصولی که در نمودار نشان داده شده، Venice SP8 IOD است که دو CCD (چیپلتی با هشت CPU) در هر طرف و ۳۲ هسته‌ی Zen 6 دارد. این طراحی خاص CPU می‌تواند با جایگزینی برخی از CCD‌ها، از NCD (چیپلت محاسبات شبکه) بر‌اساس طراحی Pensando Salina (پردازنده‌های دیتاسنتر AMD) استفاده کند.

SP8 که در خانواده‌ی EPYC-E استفاده خواهد شد، سوکت بعدی CPU برای برخی از سری‌های EPYC خواهد بود و هم‌زمان با SP7 عرضه می‌شود که برای میزبانی از پردازنده‌های حجیم‌تر Venice است. SP8 سوکت کوچک‌تری است که برای جانشینی Siena و Sorano برنامه‌ریزی شده.

EPYC-E در دو نسخه تولید می‌شود: یکی نسخه‌ی استاندارد با ۶۴ هسته‌ی Zen 6 و دیگری نسخه‌ی پایه با ۳۲ هسته. نسخه‌ی استاندارد از رم هشت‌کاناله‌ی DDR5-6400 پشتیبانی می‌کند و ۶۴ رابط PCle نسل ۵ و ۳۲ رابط PCle نسل ۶ دارد. CPU‌‌های EPYC-E پایه هم از رم چهار‌کاناله‌ی DDR5-6400 با همان سرعت و ۳۲ رابط نسل ۵ و ۱۶ رابط نسل ۶ از نوع PCle استفاده می‌کنند.

در‌حال‌حاضر، AMD بین هسته‌های Zen 6 و هسته‌های Zen6c تمایزی قائل نمی‌شود. این مسئله یا به این دلیل است که تیم قرمز از تقسیم‌بندی مذکور دور می‌شود یا هیچ هسته‌ی Zen6c وجود ندارد.

با‌این‌حال، طراحی هشت چیپلت ۳۲ هسته‌ای با ۴ رابط ورودی‌وخروجی SP8 می‌تواند تا ۲۵۶ هسته‌ی Zen6 را در خود جای دهد که افزایش چشمگیری درمقایسه‌با طراحی‌ فعلی با ۹۶ هسته‌ی Zen 4 یا ۱۲۸ هسته Zen 4c و نسل بعدی با ۱۲۸ هسته‌ی Zen 5 یا ۱۹۲ هسته‌ی Zen 5c خواهد بود.


منبع: https://www.zoomit.ir/hardware/412568-amd-next-gen-epyc-feature-zen6-cores/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *